De Sărbători, cozonacul este un preparat tradițional de nelipsit pe mesele românilor.

Indiferent de rețeta folosită, vă prezentăm mai jos câteva trucuri pentru a obține cozonaci pufoși și gustoși:

- ingredientele să fie proaspete și de calitate, iar ouăle de preferat să fie ouă de țară

- toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei, iar în timpul pregătirii cozonacilor neapărat să fie cald în încăpere (favorizează creșterea aluatului)

- făina trebuie cernută de 2-3 ori

- maiaua se pregătește cu lapte ușor încălzit, nu trebuie să fie fierbinte ca să acționeze drojdia

- grăsimea dă frăgezime aluatului, de aceea e de preferat să folosim lapte integral și unt cât mai gras

- după ce sunt puși în tăvi, cozonacii mai trebuie lăsați să crească cel puțin 30 de minute și abia apoi introduși în cuptor

- temperatura de coacere este foarte importantă, aceștia trebuie copți la aproximativ 150 grade Celsius, pentru a se coace uniform

- ușa cuptorului nu trebuie deschisă pe parcursul coacerii sau cel puțin pentru prima jumătate de oră

- după ce sunt copți, cozonacii trebuie lăsați să se răcească lent înainte de a fi scoși din forme.


Sperăm să vă fie de folos aceste tips and tricks și să aveți parte de cozonaci gustoși cu care să îi răsfățați pe cei dragi.


Toate bune,

Echipa Dried Fruits