Si fiindca este sezonul lor, astazi va propunem o prajitura pufoasa si delicioasa cu cirese.
Ii multumim Simonei pentru ca ne-a impartasit-o :)
Ingrediente:
- 300 g cirese fara samburi
- 65 g unt
- 30 ml ulei de cocos
- 110 g zahar brun
- 2 oua
- 110 g faina alba
- 30 g faina de migdale
- esenta de vanilie
- un praf de sare
- 1/2 lingurita praf de copt
Preparare:
- se preincalzeste cuptorul la 180°C;
- in bolul unui mixer se pun: zaharul, untul si uleiul de cocos si se mixeaza la viteza mare cam 5 min
- se adauga ouale, unul cate unul
- intr-o sita deasupra bolului mixerului se pun cele doua tipuri de faina, praful de copt si sarea si se cern
- se amesteca cu o spatula, apoi se pune si esenta de vanilie
- la final se adauga aproximativ 200g de cirese si se incorporeaza in compozitie
- rezultatul se pune intr-o forma de copt cu diametrul de 18cm, se pun restul cireselor deasupra, apoi 1-2 linguri zahar brun si se pune la copt pentru aproximativ o ora (sau pana cand trece testul scobitorii).
Enjoy it!
Lasa un comentariu