Si fiindca este sezonul lor, astazi va propunem o prajitura pufoasa si delicioasa cu cirese.

Ii multumim Simonei pentru ca ne-a impartasit-o :)

Ingrediente:

- 300 g cirese fara samburi

- 65 g unt

- 30 ml ulei de cocos

- 110 g zahar brun

- 2 oua

- 110 g faina alba 

- 30 g faina de migdale

- esenta de vanilie

- un praf de sare

- 1/2 lingurita praf de copt

Preparare:

- se preincalzeste cuptorul la 180°C;

- in bolul unui mixer se pun: zaharul, untul si uleiul de cocos si se mixeaza la viteza mare cam 5 min

- se adauga ouale, unul cate unul

- intr-o sita deasupra bolului mixerului se pun cele doua tipuri de faina, praful de copt si sarea si se cern

- se amesteca cu o spatula, apoi se pune si esenta de vanilie

- la final se adauga aproximativ 200g de cirese si se incorporeaza in compozitie

- rezultatul se pune intr-o forma de copt cu diametrul de 18cm, se pun restul cireselor deasupra, apoi 1-2 linguri zahar brun si se pune la copt pentru aproximativ o ora (sau pana cand trece testul scobitorii).

Enjoy it!