Pastele au multi carbohidrați complecsi, caracterizandu-se printr-o absorbție lentă și oferind un sentiment de sațietate pentru o lungă perioadă de timp.

Ingrediete

450 grame roșii Cherry, înjumătățite

280 grame paste din grâu integral (cum ar fi penne, linguini sau fettuccine)

ulei de masilne

2 șalote (medii, tăiate cubulețe)

8 catei de usturoi (mari, tocati/rasi)

sare de mare

piper negru

4 linguri de făină (sau un alt agent de îngroșare, la alegere)

0.5 litri lapte de migdale

2-3 linguri de fulgi de drojdie inactiva

o cană mica de branza vegana (optional)

1-2 lingurite de zeama de lamaie (optional)


Preparare:

Preîncălziți cuptorul la 200 grade C. Intr-o tava tapetata cu o foaie de copt, puneti roșiile (cu partea taiata in sus), un pic de ulei de măsline și sare de mare. Coaceți timp de 20 de minute, apoi lasati deoparte.

Gătiți pastele conform instrucțiunilor ambalajului. Când ați terminat, scurgeți, acoperiți și lăsați deoparte.

Între timp, pregătiti sosul. Într-o tigaie mare la foc mediu-mic, adăugați 1 lingură ulei de măsline, usturoiul și șalota. Adăugați un vârf de sare și piper negru și amestecați frecvent, gătind timp de 3-4 minute.

Adaugati peste făina (sau alt agent de îngroșare la alegere) si amestecati cu un tel. Odată combinat, amestecați încet laptele de migdale puțin cate putin, astfel încât să nu se formeze cocoloase. Apoi adăugați drojdia, încă un vârf sănătos de sare și piper negru și dati la foc mic. Continuați să gătiți încă 4-5 minute pentru a se îngroșa.

Gustați și reglați condimentele după cum este necesar, adăugând mai multă sare la gust, mai mult usturoi tocat / presat pentru zing sau mai multă drojdie nutrițională pentru aromă de brânză.

Opțional: puteți adăuga, de asemenea, 1-2 lingurițe de parmezan vegan sau 1-2 lingurițe de suc de lămâie pentru un plus de aromă.

Dacă doriți un sos ultra cremos, transferați amestecul într-un blender pentru a amesteca sosul până când este cremos și neted. Se pune din nou în tigaie și se reduce focul la foc mic până se atinge consistenta dorită.

Apoi adăugați pastele și roșiile prăjite și amestecați.

Se servește imediat și se ornează cu piper negru, busuioc proaspăt și / sau parmezan vegan. 

Pofta buna!