Ingrediente pentru 2 portii:
  • 150 g paste penne
  • 6 roșii cherry
  • 2 catei de usturoi
  • 1 fir de ceapa verde
  • 100 ml suc de rosii
  • 1 lingură de crema de branza vegana (opțional)
  • arahide și semințe de in
  • sare, piper, busuioc, oregano, chilli


1.     Pentru început, se fierb pastele conform timpului indicat pe punga, în apă cu sare.

2.     Sosul: se călește usturoiul în ulei de măsline, se condimentează cu sare, piper, oregano și se dă focul mic spre mediu, pentru 1 minut, având grijă să nu se ardă.

Adăugăm sucul de roșii, aproximativ 3 linguri de apă de la paste și crema de brânză.

3.     Se adaugă pastele deja fierte peste sos și se mai lasă 2-3 minute la foc mic pentru a se întrepătrunde toate aromele. Se adaugă roșiile, amestecăm, oprim focul și sunt gata.

4.     Se servesc cu ceapă verde, câteva semințe de in, arahide și puțină dragoste deasupra.


Poftă bună!