Revenim cu o rețetă rapidă, delicioasă și sănătoasă preluată de la @dolcefarverde , căreia îi mulțumim!

 Ingrediente Crustă Mini tarte:

- 150g migdale uscate ->> aprox 250g hidratate

- 25g cacao pudră

- 100g prune uscate

- 70g caise uscate

- 1 lingura sirop de arțar

 Ingrediente Cremă Mini Tarte:

- 100g caju uscat – >> 170g hidratat

- 100ml lapte vegetal

- 80ml sirop arțar

- 40g ulei cocos

- un varf de vanilie si sare

- opțional: 100g afine pentru culoare

 Mod de preparare:

Pasul 1: Hidratăm migdalele minim 8 ore! Hidratăm caju-ul minim 4 ore sau cel mai bine peste noapte! Apoi este necesar să hidratăm 10 – 15 minute caisele și prunele uscate.

 Pentru prepararea crustei / bazei mini tartelor

Pasul 2: Introducem în robotul de bucătărie: migdalele hidratate în prealabil împreună cu cacaoa pudră, prunele și caisele hidratate. Apoi mai adăugăm și apa în care s-au hidratat prunele pentru a ajuta robotul la mixare! Opțional puteți adauga și un strop de sirop de arțar pentru o extra dulceață.Vrum vrum vrum până ce obținem o textură lipicioasă.

Pasul 3: Transferăm aluatul în formele de mini tarte. Ne vom folosi de mâini pentru a obține niște tarte cât mai uniforme. Dăm la rece până ce ne ocupăm de cremă!

Pasul 4: Introducem în blender: caju-ul hidratat în prealabil, siropul de arțar, laptele vegetal, ulei de cocos, vanilia și sarea. Vrum vrum vrum până ce obținem o textură cremoasă

Pasul 5: Transferăm crema peste crusta tartelor și decorăm cu fructele preferate! Eu am folosit mure, zmeură, afine, kiwi și fistic! Dăm la rece pentru minim 1- 2 ore și gata!


Enjoy!