Revenim cu o rețetă rapidă, delicioasă și sănătoasă preluată de la @dolcefarverde , căreia îi mulțumim!
Ingrediente Crustă Mini tarte:
- 150g migdale uscate ->> aprox 250g hidratate
- 25g cacao pudră
- 100g prune uscate
- 70g caise uscate
- 1 lingura sirop de arțar
Ingrediente Cremă Mini Tarte:
- 100g caju uscat – >> 170g hidratat
- 100ml lapte vegetal
- 80ml sirop arțar
- 40g ulei cocos
- un varf de vanilie si sare
- opțional: 100g afine pentru culoare
Mod de preparare:
Pasul 1: Hidratăm migdalele minim 8 ore! Hidratăm caju-ul minim 4 ore sau cel mai bine peste noapte! Apoi este necesar să hidratăm 10 – 15 minute caisele și prunele uscate.
Pentru prepararea crustei / bazei mini tartelor
Pasul 2: Introducem în robotul de bucătărie: migdalele hidratate în prealabil împreună cu cacaoa pudră, prunele și caisele hidratate. Apoi mai adăugăm și apa în care s-au hidratat prunele pentru a ajuta robotul la mixare! Opțional puteți adauga și un strop de sirop de arțar pentru o extra dulceață.Vrum vrum vrum până ce obținem o textură lipicioasă.
Pasul 3: Transferăm aluatul în formele de mini tarte. Ne vom folosi de mâini pentru a obține niște tarte cât mai uniforme. Dăm la rece până ce ne ocupăm de cremă!
Pasul 4: Introducem în blender: caju-ul hidratat în prealabil, siropul de arțar, laptele vegetal, ulei de cocos, vanilia și sarea. Vrum vrum vrum până ce obținem o textură cremoasă
Pasul 5: Transferăm crema peste crusta tartelor și decorăm cu fructele preferate! Eu am folosit mure, zmeură, afine, kiwi și fistic! Dăm la rece pentru minim 1- 2 ore și gata!
Enjoy!
Lasa un comentariu