Hrișca aparține unui grup de alimente numite în mod obișnuit pseudocereale.

În ciuda faptului că are „grâu” în numele său, hrișca este de fapt o sămânță și uneori denumită „pseudo-bob”. Procesată în crupe, hrișca are aspectul unor granule mici care pot fi folosite în același mod ca și orezul.

Hrișca este compusă în principal din carbohidrați.

Conține toți cei 8 aminoacizi esențiali de care corpul nostru are nevoie ca elemente de bază ale celulelor noastre și pentru principalele sale funcții vitale.

Proteinele sale au o valoare biologică ridicată, ceea ce înseamnă că proteina poate fi ușor absorbită și asimilată în propriul nostru corp.

În comparație cu cerealele adevărate, hrișca conține multă lizină, un aminoacid foarte important pentru sănătatea pielii, a țesuturilor și a sistemului nostru imunitar. Este una dintre componentele colagenului și keratinei.

Hrișca este bogată în vitamine și minerale, în special potasiu și vitaminele B.

Are un indice glicemic scăzut și, prin urmare, este potrivit pentru diabetici, iar consumul regulat de hrișcă poate reduce colesterolul rău.

Este relativ simplu să introduceți hrișca în alimentație:

  • la micul dejun: terciul de hrișcă este o alternativă sănătoasă la cerealele standard sau puteți încerca să faceți clătite cu făină de hrișcă
  • la prânz: crupele de hrișcă fierte sunt un adaos excelent la o salată și o sursă bună de proteine
  • la cină: un  pilaf de hrișcă cu legume sau ardei umpluți cu hrișcă și legume.

În concluzie, hrișca este un superaliment cu beneficii uimitoare pentru sănătate, iar dacă nu ați încercat-o până acum, nu mai așteptați :)