Cuscus-ul este un preparat tipic din Nord-Africa, constituit din gris macinat mai gros si reprezinta o sursa bogata de proteine, fibre, seleniu si vitamine B.
Beneficiile acestei cereale au fost intotdeauna laudate. Acesta combina intr-o formula delicioasa si echilibrata proprietatile cerealelor, legumelor, carnii sau ale pestelui. Cuscus ofera o armonie perfecta de gust si nutrienti, fiind perfect pentru o masa.
Ingrediente:
- 250 g cuscus
- 1-2 ardei grasi
- 1/2 kg ciuperci
- o ceapa
- unt/ulei
- sare, piper, alte condimente.
Preparare:
- ceapa, ardeiul si ciupercutele se maruntesc dupa preferinta si se calesc in apa cu unt/ulei
- cuscus-ul se fierbe in apa circa 5-10 minute (boabele trebuie sa fie al dente), dupa care se strecoara si se adauga un cubulet de unt
- se adauga legumele peste cuscus, se condimenteaza si sunt gata de servit.
Pofta buna!
Lasa un comentariu