Cuscus-ul este un preparat tipic din Nord-Africa, constituit din gris macinat mai gros si reprezinta o sursa bogata de proteine, fibre, seleniu si vitamine B.

Beneficiile acestei cereale au fost intotdeauna laudate. Acesta combina intr-o formula delicioasa si echilibrata proprietatile cerealelor, legumelor, carnii sau ale pestelui. Cuscus ofera o armonie perfecta de gust si nutrienti, fiind perfect pentru o masa.


Ingrediente:

- 250 g cuscus

- 1-2 ardei grasi

- 1/2 kg ciuperci

- o ceapa

- unt/ulei

- sare, piper, alte condimente.


Preparare:

- ceapa, ardeiul si ciupercutele se maruntesc dupa preferinta si se calesc in apa cu unt/ulei

- cuscus-ul se fierbe in apa circa 5-10 minute (boabele trebuie sa fie al dente), dupa care se strecoara si se adauga un cubulet de unt

- se adauga legumele peste cuscus, se condimenteaza si sunt gata de servit.


Pofta buna!