Varianta traditionala de crema de zahar ars a fost transformata de catre  Iuliana intr-o varianta mai "prietenoasa", folosind lapte de ovaz si zahar de cocos.

Ingrediente:

- 4 oua

- 500 ml lapte vegetal (poate fi  de ovaz, de migdale, de orez integral )

- 120 g zahar de cocos pentru caramel

- 60 g zahar de cocos pentru compozitie

- pudra de vanilie


Pentru caramel punem zaharul si o lingura de lapte intr-un vas si lasam pe foc amestecand continuu pana fierbe si are textura de caramel. Cand e gata, turnam caramelul intr-o tava si il intindem frumos, inclusiv pe margini.

Pentru crema batem ouale cu zaharul cam 10 minute pana devine spuma, adaugam vanilia, apoi turnam compozitia in tava.

Punem tava mica intr-o tava mai mare in care punem apa clocotita. Dam la cuptor la 160°C pentru aproximativ o ora sau pana se incheaga.

Pofta buna!