Cocosul consumat regulat, datorita continutului de substante minerale (in primul rand calciu, magnesiu, zinc, seleniu si fier) ajuta la invingerea oboselii, a extenuarii.

Are un continut bogat in fibre, ameliorand digestia si totodata fiind un antidot eficient in cazul unor boli intestinale. Deoarece in afara de acestea contine si acid gras nesaturat in cantitate insemnata, consumul regulat de cocos reduce sansa de aparitie a bolilor de inima. Are si efect purgativ, diuretic respectiv de curatare a singelui. Actioneaza ca o arma impotriva virusilor care pot cauza gripa, herpes, pojar, hepatita C.

Are efect antibacterian si vindeca ulcerul, infectiile gatului si ale tractului urinar, afectiuni ale gingiei si cavitatii bucale, pneumonie si gonoree. Este un bun tonic si revitalizant, va scapa de oboseala si se recomanda in stari de rau insotite de lipsa de vitalitate sau in convalescenta.


Ingrediente:

- 170 g cocos razuit  

- indulcitor (miere, sirop din stevia, sirop de curmale, sirop de artar, in functie de preferinte)

- 1/2 lingurita pudra de cardamom

- ulei de cocos 


Preparare:

Optional , Se amesteca bine intr-un blender de mare putere toate ingredientele, se pune amestecul obtinut intr-o tava cu hartie de copt unsa cu putin ulei de cocos si se coace la 160 grade pentru 45 minute. 

Dupa ce se raceste bine, se scoate din forma si se taie in bucati.


Pofta buna!