Nautul este inca un aliment minune din lunga lista a alimentelor intens recomandate pentru un stil de viata armonios, echilibrat si sanatos.

Ca majoritatea altor specii de boabe sau de fasole, si nautul scade colesterolul prin continutul de fibre, si impiedica acumularea de zahar in sange, fiind un aliment foarte util persoanelor care sufera de diabet sau de hipoglicemie.


Fierul din boabele de naut produce energie, iar magneziul sporeste cantitatea de enzime care produc antioxidanti. Daca te gandesti cum sa renunti la carnea rosie (si te sfatuiesc sa faci cat de rapid acest pas), atunci poti suplini aportul de proteine pierdut cu ajutorul nautului.


Ingrediente:


- 200 g naut

- 500 g fasole boabe

- o ceapa

- 3 catei de usturoi

- 1 legatura patrunjel

- 3 linguri pesmet sau faina

- 1 lingurita chimen macinat

- 1 lingurita coriandru macinat

- 1 lingurita boia dulce

- 3 linguri busuioc proaspat, tocat

 

Preparare:

Nautul si fasolea se lasa la inmuiat peste noapte, se fierb si se arunca prima apa.

Dupa ce sunt bine fierte, se scurg de apa (se pastreaza putina apa in care au fiert).

Se mixeaza nautul cu fasolea si apoi se adauga toate celelalte ingrediente (in cazul in care compozitia este prea uscata, se mai adauga apa in care au fiert fasolea si nautul).

Cu mainile umezite, se formeaza chiftelutele si se lasa la frigider pentru 30 de minute.

Se pun chiftelele pe o foaie de copt si se coc la 180 de grade pana cand se rumenesc.


Pofta buna!