Desertul copilariei, checul, nu trebuie sa fie o bomba calorica.

Ioana Serea ne-a impartasit reteta ei de chec zebra baby friendly, astfel incat sa ne putem bucura de un dulce fara griji.


Ingrediente:

- 300 g unt la temperatura camerei

- 70 g stevia

- o lingurita pudra de vanilie

- 8 g praf de copt bio

- 300 g faina 

- 30 g carob

- 6 oua 

Forma de prajitura – eu am folosit una din silicon, dar puteti folosi si din metal.

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.

Ungeti forma din metal cu unt (daca folosit din silicon, nu este nevoie).

Taiati untul cubulete, si puneti-l in mixer impreuna cu stevia si pudra de vanilie. Amestecati pana devine cremos.

Adaugati oule, unul cate unul, mixand incontinuu.

Amestecati faina cu praful de copt.

Incepeti sa adaugati treptat la aluatul principal.

Cand totul este omogenizat, puneti jumatate din cantitate in forma de prajitura.

Peste restul de compozitie ramasa, adaugati carobul si amestecati pana se incorporeaza. Turnati compozitia inchisa la culoare in forma de prajitura, peste cea alba.

Bagati la cuptor pentru 1 ora.

Puteti face si testul scobitorii (bagati o scobitoare in aluat, si daca aceasta iese uscata, prajitura este facuta; daca iese cu aluat pe ea, prajitura mai este nevoie sa stea la cuptor).

Dupa ce ati scos din cuptor, lasati 20 minute pana scoateti din forma.

Serviti cu placere!


Mai multe retete baby prietenoase si nu numai gasiti pe blogul Ioanei: https://josbabyrecipes.com/.