O rețetă simplă, dar delicioasă și potrivită în perioada postului.

Ingrediente:

  • o cutie de năut de 400 g, clătit și scurs
  • 1 ceapă roșie mică, tocată grosier
  • 1 cățel de usturoi, tocat
  • un pumn de pătrunjel cu frunze plate sau pătrunjel creț
  • 1 linguriță chimen măcinat
  • 1 linguriță coriandru măcinat
  • ½ linguriță pastă de harissa sau pudră de chilli
  • 2 linguri de făină simplă
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • pâine prăjită sau lipii, pentru servit
  • salsa de rosii, opțional la servire
  • salată verde, opțional la servire

PASUL 1

Scurgeți năutul și uscați-l cu hârtie de bucătărie. Puneți-l într-un robot de bucătărie împreună cu ceapa, usturoiul, pătrunjelul, chimenul, coriandru, pasta de harissa, făina și puțină sare. Se amestecă până când este destul de omogen, apoi se modelează patru chiftele.

PASUL 2

Încingeți uleiul de floarea soarelui într-o tigaie antiaderentă și prăjiți burgerii timp de 3 minute pe fiecare parte, până devin ușor aurii. Serviți cu pâine pitta prăjită/lipie, salsa de roșii și salată verde.

Enjoy!


Sursa: https://www.bbcgoodfood.com/