Budincă din curmale 

Ingrediente:

  • 300 g curmale fără sâmburi 
  • 250 ml lapte fierbinte
  • o banană coaptă
  • 750 ml lapte rece
  • un praf de sare
  • esență de migdale (opțional) 

Curmalele se pun la hidratat în laptele fierbinte pentru 20-25 de minute. După ce s-au hidratat curmalele, se pun în blender toate ingredientele și se mixează bine. Dacă nu aveți mixer de capacitate mare, mixați întâi curmalele în lapte cald și banana și turnați apoi laptele rece, amestecând bine.

Strecurați compoziția într-o oală antiaderentă și adăugați 40 g amidon din porumb.

Amestecați până scăpați de cocoloașe și puneți la foc mediu.

Folosind un tel, amestecați cât este nevoie ca să nu se prindă, până se îngroașă și capătă consistența smântânii.

Împărțiți compoziția în recipiente și ornați după bunul plac. Este destul de dulce așa că noi vă recomandăm să folosiți fructe acrișoare sau nuci și alune. 

Gata, budinca este numai bună de savurat :)

Vedeți mai jos video cu rețeta: