Dacă ai o poftă nebună de brânză, atunci trebuie să încerci această rețetă vegană de brânză de caju. Este perfectă pentru sandvișuri, salate, paste, pizza sau alături de câteva boabe de struguri! De asemenea, este foarte simplu de preparat și poate fi gata in 15min (excluzând timpul de hidratare a caju-ului). Puteți să o feliați, răzuiti și chiar să o topiți! Această brânză de caju nu este doar delicioasă, ci și foarte sănătoasă! Nu conține ulei, gluten, soia și este preparată din doar 4 ingrediente naturale.

Această brânză implică un pic de planificare înainte, deoarece necesită hidratarea caju-ului și apoi răcirea brânzei la frigider. Dar pregătirea este atât de simplă și rapidă, încât este una dintre acele rețete care se întâmplă în timp ce faceți si alte lucruri.

Ingrediente:

- 150g Caju Organic hidratat (aproximativ 100 nehidratat)

- 75ml apă

- sucul de la 1 lămâie și jumătate

- 1 lingură rasă de agar agar + 100ml apă pt fiert

- 3 linguri de fulgi de drojdie inactivă

- sare de himalaya după gust

Opțional: puteți tăvăli branzicile prin ierburi de provence, boia dulce sau afumată și mărar!

Mod de preparare:

Pasul 1: Hidratăm caju-ul minim 4 ore în apă rece sau 1 ora în apă caldă!

Pasul 2: Aruncăm apa în care s-a hidratat caju-ul, îl clătim și îl transferăm într-un blender. Adăugăm zeamă de lămâie, apă, sare și fulgii inactivi. Vrum, vrum vrum mixam până ce obținem o textură omogenă și cremoasă!

Pasul 3: Adăugăm 100ml apă la fiert. Când această a început să fiarbă adăugăm agar agar-ul și amestecăm timp de 1 minut. Transferăm agar agar-ul împreună cu apa în care s-a fiert, peste crema de caju! Mai mixam câteva secunde și gata.

Pasul 4: Transferăm compoziția în forme de copt sau de silicon sau pur și simplu într-un castronel! Dăm la frigider pentru minim 1 ora!

Pasul 5: Este opțional, dar recomandat! Tăvălim rondelele de brânză prin condimentele sau ierburile preferate: mărar, boia, ierburi italienești etc!


Ii multumim Florianei de la @dolce_far_verde pentru aceasta reteta delicioasa.