BANANA BREAD CU FĂINĂ DE MIGDALE


Ingrediente:
• 3 banane medii (aprox. 370g)
• 2 ouă măricele
• 70g sirop de arțar (merge și cu agave sau miere)
• 40ml ulei de cocos
• 300g făină de migdale
• 1 lgț scorțișoară
• 1 lgț esență de vanilie
• 1 lgț praf de copt
• 1 lgț bicarbonat de sodiu
• Un praf de sare


Mod de preparare: Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se pisează bine bananele. Se pun într-un castron încăpător și se adaugă ouăle, siropul de arțar, uleiul de cocos și esența de vanilie și se amestecă bine. Se cerne făina de migdale și se pune peste compoziția de banane, se adaugă și scorțișoara, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și praful de sare și se amestecă foarte bine. Dacă doriți, puteți adăuga fructe uscate, eu am pus afine confiate. Se pune compoziția într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt, se adaugă câteva nuci pecan și fulgi de migdale pe deasupra (opțional, puteți omite sau înlocui, după preferințe) și se pune la copt pentru aprox. 45-50 min.

Info nutriționale: o porție (am aproximat 8 porții/buc) are 137 calorii, 2,7P; 16,7C; 6,8G.


Multumim Simonei pentru rețetă :) Mai multe, pe profilul ei de Instagram