Driedfruits
Cosul tau

Quinoa rosie BIO - 500 g

Quinoa rosie BIO - 500 g
Quinoa rosie BIO - 500 g
Certificat BIO -12 %
Quinoa rosie BIO - 500 g
Quinoa rosie BIO - 500 g
Quinoa rosie BIO - 500 g
12,60 Ron
14,30 Ron

Economisesti: 1,70 Ron

Fără TVA: 12,00 Ron
  • Stock: În Stoc
 TRANSPORT GRATUIT in toata tara pentru comenzile de peste 150 Ron!
 CADOU surpriza la comenzile de minimum 150 Ron!

Produsul este certificat bio.

Quinoa (care se pronunta chinoa) este o cereala originara din America de Sud, intalnita tot mai des si care contine toti aminoacizii esentiali

In consecinta, este o proteina completa, dar este mai usor de digerat decat proteina din carne si are un continut infinit mai scazut de grasime decat cele mai multe tipuri de carne.Cu gust delicat si valori nutritionale deosebite, contine cei 8 aminoacizi esentiali si este o sursa de Ca, K, Zn, Fe, Mg si vitamine din complexul B. Inlocuieste orezul in preparate ca: pilaf, garnituri, umpluturi sau deserturi Isi mareste volumul de 4 ori.
Considerat aliment de baza in civilizatia incasa, astazi se cunosc peste 1800 de varietati de quinoa.

Desi face parte din familia cerealelor, este de fapt o pseudo cereala intrucat se situeaza la interferenta dintre cereale si ierburi.

Denumita si “cereala care bate carnea” datorita nivelului proteic care il depaseste pe cel al multor tipuri de carne, aceasta proteina vegetala are exceptionalul merit ca nu produce colesterol sau rigidizarea arterelor.

Proprietatile semintelor comestibile de quinoa reduc cantitatea de grasimi din sange si previn formarea placilor de aterom, reducand riscul de atac de cord.

Contine de asemenea fibre si aproape toti aminoacizii esentiali cunoscuti, care se gasesc extrem de rar in proteina vegetala.

Magneziu: acest mineral valoros poate micsora nivelurile de oxalati nocivi, o componenta majora a multor pietre la rinichi.

Quinoa este deosebit de bogata in saponine, care pot ajuta prevenirea cancerului si a bolilor de inima.

Atentie! Produs ambalat in fabrica unde se proceseaza soia, cereale continand gluten, telina, mustar, susan, arahide, fructe cu coaja.

Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

 

Salata de quinoa

Ingrediente: 

200 g quinoa rosie 

1 dovlecel

2 ardei capia

100 g broccoli

100 g mazare

1 ceapa mica rosie

2 linguri amestec de legume uscate

2-3 linguri ulei de masline

sare si piper

smantana vegetala, optional

usturoi zdrobit, optional

Mod de preparare:

Quinoa se spala bine si se pune in apa (adaugi de 2 ori mai multa apa decât cantitatea de quinoa).

Fierbi quinoa la foc mic, aproximativ 15-20 minute.

Cand este aproape fiarta, adaugi legumele uscate si apoi lasi vasul acoperit, fara foc, pana cand quinoa absoarbe toata apa. Separat, se fierb legumele tocate, se scurg si apoi se amesteca cu quinoa.

Adaugi sare si piper dupa gust si o servesti ornata cu frunze de patrujel sau ruccola si asezonata cu smantana vegetala, amestecata eventual cu putin usturoi zdrobit.

Pofta buna!


Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie
Utilizăm cookie-uri si alte tehnologii similare pentru a imbunatati experienta dvs. de navigare si functionalitatea site-ului nostru. Politica de utilizare Cookie-uri