Driedfruits
Cosul tau

Orez alb Basmati BIO - 500 g

TRANSPORT GRATUIT in toata tara pentru comenzile de peste 150 Ron!
CADOU SURPRIZA la comenzile de minimum 150 Ron!
Orez alb Basmati BIO - 500 g
Orez alb Basmati BIO - 500 g
Orez alb Basmati BIO - 500 g
Certificat BIO
Orez alb Basmati BIO - 500 g
Orez alb Basmati BIO - 500 g
Orez alb Basmati BIO - 500 g
Orez alb Basmati BIO - 500 g
7,90 Ron
Fără TVA: 7,52 Ron
  • Stock: În Stoc

Produs certificat BIO.

Comun in bucataria indiana, acest soi de orez cu bob lung este intens aromat, gustul sau amintindu-ne de popcorn sau nuci prajite. Basmati poate fi gatit normal, functionand bine in mancaruri precum pilaf, umpluturi, salate sau aperitive.

Orezul basmati se gateste cel mai bine prin metoda absorbtiei. Aceasta metoda presupune folosirea unei masuri de orez, peste care se adauga 2 masuri si jumatate de apa rece si putina sare. Se lasa sa fiarba la foc mic timp de 15 minute dupa care se amesteca bine si se mai lasa sa stea acoperit timp de 15 minute.

Orezul basmati bio este o optiune buna pentru persoanele care sufera de diabet zaharat, datorita indicelui glicemic mediu, ceea ce inseamna ca glucidele acestuia sunt eliberate treptat. De asemenea este bun si in dietele de slabire datorita absorbtiei lente a glucidelor se mentine senzatia de satietate pentru mai mult timp. Faptul ca orezul nu contine gluten il face foarte util si in dieta celor cu intoleranta la gluten.

Acest tip de orez este potrivit pentru prepararea pilafului, a salatelor sau pentru a fi servit ca garnitura alaturi de legume si carne. Are calitatea de a ramane pufos dupa fierbere, nu devine lipicios ceea ce il face sa aiba si un aspect placut.

Este important sa constientizam ca un singur produs bio in alimentatia noastra nu face minuni. De aceea asocierea lui cu alte legume bio, cu lapte organic, produse din lapte organic si carne organica aduce un beneficiu sanatatii noastre.

Tinand cont de numarul de calorii furnizat de orez, care poate sa varieze in functie de modul de preparare, trebuie consumat cu moderatie. Asocierea orezului basmati bio cu legume bio crude sau preparate reprezinta o masa de pranz echilibrata si sanatoasa.

Atentie! Produs ambalat in fabrica unde se proceseaza soia, cereale continand gluten, telina, mustar, susan, arahide, fructe cu coaja.

Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist, nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

 

Orez basmati

Ingrediente:

500 gr orez basmati

750 ml apa

3 linguri ulei

1 lingurita sare

Mod de preparare:

Spalam orezul cu apa rece de mai multe ori, pana apa ramane curata, si apoi il punem intr-o strecuratoare pentru a se scurge de apa.

Fierbem orezul intr-o cratita in care am pus 750 ml apa, 3 linguri ulei si o lingurita de sare.

Cand apa incepe sa clocoteasca reducem focul la minim, amestecam cu o lingura de cateva ori, acoperim cratita cu un capac si fierbem orezul aproximativ 15 minute, pana scade apa.

Dupa ce a fiert oprim focul, dar lasam cratita pe ochiul aragaz.

Cu miscari rapide luam capacul si acoperim cratita cu un prosop curat ca sa absoarba aburii, apoi acoperim si cu capacul.

Lasam orezul acoperit 15 minute. Amestecam cu o lingura sa se afaneze orezul si il servim.

Pofta buna!


Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie
Utilizăm cookie-uri si alte tehnologii similare pentru a imbunatati experienta dvs. de navigare si functionalitatea site-ului nostru. Politica de utilizare Cookie-uri