Driedfruits
Cosul tau

Stimati clienti, comenzile plasate in perioada 27.11 - 02.12 se vor livra incepand cu data de 03.12. Va multumim!

Fasole pestrita BIO - 500 g

Fasole pestrita BIO - 500 g
Fasole pestrita BIO - 500 g
Certificat BIO
Fasole pestrita BIO - 500 g
Fasole pestrita BIO - 500 g
Fasole pestrita BIO - 500 g
6,90 Ron
Fără TVA: 6,57 Ron
  • Stock: În Stoc
 TRANSPORT GRATUIT in toata tara pentru comenzile de peste 150 Ron!
 CADOU surpriza la comenzile de minimum 150 Ron!

Produs certificat BIO.

 

Fiind o fasole cu invelisul mai gros, boabele au nevoie de o perioada de inmuiere de cel putin 4 ore si timp indelungat de fierbere la foc mic, in functie de dimensiune si soi, putand ajunge pana la 4 ore. Boabele imprumuta arome placute daca fierb in compania unei cepe tocate marunt si a catorva catei de usturoi. Timpul indelungat de fierbere impune o supraveghere atenta si completarea cantitatii de apa la momentul potrivit, deoarece, ramanand fara apa, boabele se pot usca si capata un gust neplacut, de afumat.
Fasolea pestrita este, de asemenea, un soi foarte popular in Mexic. Se intrebuinteaza in preparate precum burritos, chili, supe, tostada. Gustul boabelor este pus in evidenta numai daca sunt preparate si asezonate corect.

Atentie! Produs ambalat in fabrica unde se proceseaza soia, cereale continand gluten, telina, mustar, susan, arahide, fructe cu coaja.
 
Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

 

Iahnie de fasole pestrita

Ingrediente
500 grame de fasole pestriță nouă, de la congelator
2 morcovi
1 pătrunjel
1/2 țelină mică
2 ardei grași (unul verde și unul roșu)
2 roșii
2 cepe roșii
3 căței de usturoi
ulei de floarea soarelui, pentru călit legumele
1 legătură de frunze de mărar
1 lingură încărcată de pastă de tomate
1 foaie de dafin
sare
piper
cimbru
Mod de preparare
Fasolea se scoate de seara, din congelator, ca să se dezghețe, iar a doua zi se spală in două-trei ape și se pune la fiert, cu apă rece. 
Se spumuiește, când se adună spumă la suprafață și după două-trei clocote, se strecoară de apa în care a fiert și se pune din nou la fiert, cu altă apă, fierbinte.
Între timp se pregătesc legumele celelalte. Cepele se curăță, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă, ci doar să se înmoaie puțin.
Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală bine și se dau pe răzătoarea mare, după care se pun la călit în tigaie, peste ceapa deja călită.
Se spală ardeii grași, se curăță de cotoare și de nervuri, se taie cubulețe și se pun și ei la călit, la foc mic, peste celelalte legume.
Roșiile se spală, se taie mărunt și se pun și ele la călit în tigaie. Se lasă amestecul de legume să fiarbă încetișor, ca să mai scadă din lichidul lăsat de roșii.
Se curăță usturoiul, se spală, se taie fin și se pune peste celelalte legume, la călit.
Se alege, se spală, se zvântă și se taie fin mărarul.
Când legumele puse la călit mai scad puțin, se adaugă o lingură încărcată de pastă de tomate și se amestecă bine compoziția, pentru omogenizare, după care se adaugă 2-3 pahare de apă caldă și se mai lasă la fiert încă 5 minute.
Fasolea se strecoară de apa în care a fiert și se adaugă în oala în care se află toate celelalte ingrediente.
 Se adaugă frunza de dafin și celelalte condimente (sare, piper, cimbru). Se mai lasă la fiert încă două-trei clocote, ca să scadă lichidul, apoi se oprește focul de la aragaz, se presară mărarul tocat, se acoperă cu un capac și se poate servi peste 15 minute, cu mămăliguță caldă alături și cu murături asortate.
Pofta buna!

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie
Utilizăm cookie-uri si alte tehnologii similare pentru a imbunatati experienta dvs. de navigare si functionalitatea site-ului nostru. Politica de utilizare Cookie-uri