Driedfruits
Cosul tau

Stimati clienti, comenzile plasate in perioada 27.11 - 02.12 se vor livra incepand cu data de 03.12. Va multumim!

Faina in BIO - 200 g

Faina in BIO - 200 g
Faina in BIO - 200 g
Certificat BIO
Faina in BIO - 200 g
Faina in BIO - 200 g
Faina in BIO - 200 g
4,00 Ron
Fără TVA: 3,81 Ron
  • Stock: În Stoc
 TRANSPORT GRATUIT in toata tara pentru comenzile de peste 150 Ron!
 CADOU surpriza la comenzile de minimum 150 Ron!

Produs certificat BIO.

Principalele calitati ale semintelor de in sunt cele emoliente, atat intern, cat si extern, calmante si stimulente ale regenerarii tesuturilor. In medicina populara romaneasca, sunt folosite si pentru efectul lor de drenare a intestinului: ingerate ca atare, formeaza un bol in tubul digestiv care impinge ca un piston toate materiile reziduale.

Continutul ridicat de acid alfa-linolenic face din aceasta planta un aliment miraculos. Acidul alfa-linolenic reprezinta sursa principala de acizii grasi omega 3, similari celor care se gasesc in pestii oceanici.

Beneficiile semintelor de in au fost demonstrate prin studii de specialitate. Semintele de in ajuta la scaderea totala a colesterolului LDL (colesterolul “rau”), scaderea trigliceridelor din sange, scaderea presiunii sangvine, colon iritabil, inflamatii ale tubului digestiv, gastrita, arsuri usoare, boli de piele.

Semintele de in mai sunt bogate si in lignan. Lignanul este un fitoestrogen (antioxidant) care are un continut bogat in fibre. Cercetatorii sustin ca lignanul din semintele de in joaca un rol important in prevenirea cancerului, mai ales cancerul la san.

Ultimele studii arata inca o data beneficiile semintelor de in, sub forma uleiului de in. Acesta este de ajutor in afectiunile Crohn si colite. Inul nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra zilnica.

Atentie! Produs ambalat in fabrica unde se proceseaza soia, cereale continand gluten, telina, mustar, susan, arahide, fructe cu coaja.


Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist, nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

 

Brioşe cu făină de in

 Ingrediente:

1 cană făină de in;

1 cană zahăr;

2 linguriţe praf de copt;

2 linguriţe scorţişoară;

2 linguriţe nucşoară;

puţină sare;

1 măr mediu;

3 ouă;

120 ml apă;

50 ml ulei.

Mod de preparare:

Într-un bol vom amesteca ingredientele lichide: ouăle se freacă cu zahărul, adăugăm mărul răzuit sau tăiat cubuleţe mici, apa şi uleiul, iar în cel de al doilea castron vom amesteca ingredientele uscate: făina de in, scorţişoara, nucşoara, praful de copt şi sarea. 

Cele două compoziţii se amestecă şi se omogenizează, după care se toarnă în forme de brioşe şi se coc la 170ºC-180ºC timp de 20 de minute sau în funcție de cuptor.

Pofta buna!

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie
Etichete: Faina de in
Utilizăm cookie-uri si alte tehnologii similare pentru a imbunatati experienta dvs. de navigare si functionalitatea site-ului nostru. Politica de utilizare Cookie-uri