Driedfruits
Cosul tau

Fructoza - 200 g

TRANSPORT GRATUIT in toata tara pentru comenzile de peste 150 Ron!
CADOU SURPRIZA la comenzile de minimum 150 Ron!

Granulatie 700 (mare).

Este obtinuta din porumb.

Fructoza poate fi folosita in prepararea dulciurilor de casa fie ca sunt puse la cuptor, sunt raw vegane sau intra la congelator. Fructoza este mai dulce decat zaharul (la acelasi numar de calorii) si de aceea poate fi folosita in cantitati mai mici decat in cazul zaharului pentru a indulci mancarea si bauturile.

Deoarece fructoza caramelizeazǎ mai repede decat zahǎrul, produsele cu fructozǎ, coapte, necesitǎ o temperaturǎ de coacere mai scǎzutǎ, dar un timpul mai lung decat in cazul produselor cu zahǎr. Prǎjiturile astfel obtinute isi mentin frǎgezimea timp mai indelungat. Fructoza este tolerata si de persoanele cu diabet zaharat echilibrat, in cadrul unui plan de regim, sub supravegherea medicului.

Atentie! Produs ambalat in fabrica unde se proceseaza soia, cereale continand gluten, telina, mustar, susan, arahide, fructe cu coaja.


Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

Dulceata de capsuni  cu fructoza

Ingrediente

Dulceata de capsuni 

1,5 kg capsuni

700 gr fructoza

apa

zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Capsunile spalate si curatate se lasa la scurs intr-o sita, apoi se stropesc cu zeama de lamaie. 

Sucul scurs de la ele se pastreaza si se completeaza cu apa pana la 300 ml.

Separat, se face siropul din fructoza si cei 300 ml de lichid, fierbandu-l la foc mic si indepartand spuma de deasupra care se formeaza. 

Vom sti ca siropul este gata dupa faptul ca isi schimba consistenta, devine lipicios, iar daca picuram putin sirop din lingura pe o farfurie, acesta se intareste sub forma de perle imediat. Se da la o parte de pe foc, se adauga capsunile si se lasa 30 minute. 

Apoi se pune din nou la foc mic si se fierbe, amestecand cat mai rar posibil pentru a pastra integritatea fructelor. Luam spuma care se formeaza deasupra.

Cand consideram ca este gata dulceata (cam dupa o ora si ceva), adica picaturile ce cad din lingura pe o farfurie raman ca niste perle, luam vasul de pe foc si il acoperim cu un prosop umed.

Dupa 15 minute dulceata se poate pune in borcane, care se lasa sub o patura, la cald, pana a doua zi.

Dulceata de capsuni  cu fructoza

 NGREDIENTE

Dulceata de capsuni 

1,5 kg capsuni

700 gr fructoza

apa

zeama de la o lamaie

MOD DE PREPARARE 

Capsunile spalate si curatate se lasa la scurs intr-o sita, apoi se stropesc cu zeama de lamaie. 

Sucul scurs de la ele se pastreaza si se completeaza cu apa pana la 300 ml.

Separat, se face siropul din fructoza si cei 300 ml de lichid, fierbandu-l la foc mic si indepartand spuma de deasupra care se formeaza. 

Vom sti ca siropul este gata dupa faptul ca isi schimba consistenta, devine lipicios, iar daca picuram putin sirop din lingura pe o farfurie, acesta se intareste sub forma de perle imediat. Se da la o parte de pe foc, se adauga capsunile si se lasa 30 minute. 

Apoi se pune din nou la foc mic si se fierbe, amestecand cat mai rar posibil pentru a pastra integritatea fructelor. Luam spuma care se formeaza deasupra.

Cand consideram ca este gata dulceata (cam dupa o ora si ceva), adica picaturile ce cad din lingura pe o farfurie raman ca niste perle, luam vasul de pe foc si il acoperim cu un prosop umed.

Dupa 15 minute dulceata se poate pune in borcane, care se lasa sub o patura, la cald, pana a doua zi.

Pofta buna!

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie
Utilizăm cookie-uri si alte tehnologii similare pentru a imbunatati experienta dvs. de navigare si functionalitatea site-ului nostru. Politica de utilizare Cookie-uri