



- Stock: În Stoc
Mustar pudra 50g+Foi dafin pudra 50g+Boia iute 50g+Cocktail fructe 100g - la comenzi peste 150 lei
Mustar pudra 50g+Foi dafin pudra 50g+Boia iute 50g+Cocktail fructe 100g x 2buc - la peste 300 lei
Discount de 5% la comenzile peste 1000 lei. Cod cupon DISC5 (*valabil pana pe 15 Iulie)
Produsul este certificat BIO.
Uleiul de masline este presat la rece si contine vitamina E. Culoarea nu dovedeste intotdeauna calitatea uleiului. Nuanta unui ulei bun de masline poate sa varieze de la verde(daca are clorofila ca element principal) pana la galben auriu (daca are caroten). Uleiul de masline, consumat regulat, reduce riscul imbolnavirilor de inima, reechilibreaza colesterolul si scade tensiunea hipertensivilor.
Consumul de grasimi si uleiuri ar trebui sa constituie maximum 33% din necesarul zilnic de nutrienti – 95 de grame pentru barbati, adica sapte lingurite si 70 de grame pentru femei, adica cinci lingurite.
Grasimi monosaturate: deoarece nu sunt usor distruse prin oxidare, este mai putin probabil ca aceste grasimi sa favorizeze infundarea arterelor si, ori de cate ori este posibil, trebuie sa inlocuiasca grasimile saturate si trans.
Ideal pentru prajit
Uleiul de masline este mult mai bun pentru prepararea mancarii prin prajire, fata de celelalte uleiuri si poate fi refolosit de pana la cinci ori. Nu suporta modificari de structura atunci cand este incalzit si isi pastreaza valorile nutritive mai bine decat alte uleiuri.
O problema importanta este incalzirea uleiului inainte de a fi consumat. Una dintre cele mai stabile grasimi la temperaturi inalte este uleiul de masline. Cel mai pur ulei de masline are punctul de ardere in jur de 406-468 grade Fahrenheit. Uleiul extravirgin de masline are punct de ardere la aproximativ 250 de grade Celsius. Fiindca este rezistent la temperaturi mari, uleiul de masline poate fi folosit de mai multe ori.

Beneficii:
Viscosity: 84 mPa.s (84 cP) at 20°C
Specific Heat: 2.0 kJ/(kg×C°)
CHEMICAL PROPERTIES
Acidity: <0.8 %
K232:
<2.50
K270:
<0.22
DK: <0.01
Peroxide Value (meqO2/kg):
<16.0
Saturated (Aliphatic) Alcohols: <120 ppm
Sterols (Total): >1000 ppm
Cholesterol: <0.5 mg
Cambisterol: <4%
Pesticides: Absent
Concentration in Fatty Acids (%
w/w):
Oleic (9-Octadecenoic) Acid
: 76-79%
Palmitic (Hexadecanoic)
Acid: 9-11%
Stearic (Octadecanoic) Acid:
3%
Linoleic (9, 12
Octadecadienoic) Acid: 7-10%
Myristic (Tetradecanoic)
Acid: <0.03%
Linolenic (9, 12, 15
Octadecatrienoic)
Acid: <0.8%
Arachidic (Ecosanoic) Acid: <0.5%
Ecosenoic Acid: <0.4%
Erucic Acid: <0.05%
Bechenic Acid: <0.15%
C18:1 trans: <0.05%
C18:2+C18:3 trans: <0.05%
Halogen Volatile Solvents (ppb):
Freon < 5 ppb
C2H3Cl3 < 5
ppb
C2H2Cl4 < 5
ppb
Others < 5 ppb
Total < 5 ppb
Stigma stadienes < 10 ppb
Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist, nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat. Efectele produselor pot varia de la persoana la alta in functie de metabolism, stil de viata, varsta, stare de sanatate, etc. Va rugam sa cititi cu atentie eticheta produsului si instructiunile de utilizare inainte de a-l consuma sau folosi. Echipa DriedFruits lucreaza in permanenta pentru a oferi informatii corecte in descrierea produselor, insa exista situatii cand producatorii schimba fara preaviz ingredientele sau ambalajul produsului. Astfel, produsul primit poate contine informatii in plus sau schimbate fata de cele prezentate pe site. Depal SRL nu isi asuma raspunderea pentru eventuale declaratii inexacte sau greseli de etichetare ale produselor achizitionate de la terti. Acest lucru nu afecteaza drepturile dvs legale.