



- Stock: În Stoc
Cocktail fructe 100 g + Busuioc maruntit 30 g - la comenzi peste 150 lei
Cocktail fructe 100 g x 2 + Busuioc maruntit 30 g x 2 - la peste 300 lei
Discount de 5% la comenzile peste 1000 lei. Cod cupon DISC5 (*valabil pana pe 15 Iulie)
Produs certificat bio.
Principalele calitati ale semintelor de in sunt cele emoliente, atat intern, cat si extern, calmante si stimulente ale regenerarii tesuturilor. In medicina populara romaneasca, sunt folosite si pentru efectul lor de drenare a intestinului: ingerate ca atare, formeaza un bol in tubul digestiv care impinge ca un piston toate materiile reziduale.
Continutul ridicat de acid alfa-linolenic face din aceasta planta un aliment miraculos. Acidul alfa-linolenic reprezinta sursa principala de acizii grasi omega 3, similari celor care se gasesc in pestii oceanici.
Beneficiile semintelor de in au fost demonstrate prin studii de specialitate. Semintele de in ajuta la scaderea totala a colesterolului LDL (colesterolul “rau”), scaderea trigliceridelor din sange, scaderea presiunii sangvine, colon iritabil, inflamatii ale tubului digestiv, gastrita, arsuri usoare, boli de piele.
Semintele de in mai sunt bogate si in lignan. Lignanul este un fitoestrogen (antioxidant) care are un continut bogat in fibre. Cercetatorii sustin ca lignanul din semintele de in joaca un rol important in prevenirea cancerului, mai ales cancerul la san.
Ultimele studii arata inca o data beneficiile semintelor de in, sub forma uleiului de in. Acesta este de ajutor in afectiunile Crohn si colite. Inul nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra zilnica.
Atentie! Produs ambalat in fabrica unde se proceseaza soia, cereale continand gluten, telina, mustar, susan, arahide, fructe cu coaja. |
Paine de ovaz cu seminte de in
Ingrediente:
2 cani de faina integrala
2 cani de fulgi de ovaz fini
patru lingurite de praf de copt
o lingurita de sare
doua cani de lapte de soia (poate fi inlocuit cu alt lapte vegetal)
o lingura de seminte de in macinate (faina de in)
jumatate de cana de seminte de floarea soarelui
120 ml marmelada/gem de mere.
Mod de preparare:
Vei preincalzi, mai intai, cuptorul la 180 de grade Celsius, si vei scoate la indemana o tava pentru copt, de dimensiunile dorite, pe care vei aseza o hartie de copt.
Intr-un vas de dimensiuni mari, unde sa incapa toate ingredientele, vei pune ovazul, faina, faina de in, sarea si praful de copt, amestecandu-le bine, dupa care, in alt bol, amesteci gemul si laptele, pe care le torni, intr-un final, in cel de fainuri si seminte de floarea-soarelui.
Dupa ce te asiguri ca aluatul nu are cocoloase, il torni in tava pregatita si lasi sa se coaca in cuptor pana la 45 de minute (facand testul cu scobitoarea pentru a te asigura ca nu este crud in mijloc, daca aluatul e gros).
Lasi sa se raceasca inainte de a taia felii.
Pofta buna!