





Economisesti: 2,86 Ron
- Stock: În Stoc
Produs certificat BIO.
Orezul negru este o alternativa mult mai sanatoasa si nutritiva orezului alb, care este ultra-procesat pentru ca sa devina alb. Orezul brun si orezul negru au niveluri similare de nutrienti, dar orezul negru se poate lauda cu o cantitate mai mare de antioxidanti, fibre, minerale, inclusiv fier.
In comparatie cu orezul alb, brun sau rosu, orezul negru are si cea mai mare cantitate de proteine si fibre. Este cultivat in special in Insulele Filipine si Indonezia si este consumat mai ales sub forma de taitei, sushi, pudding (budinca) si este folosit in scop decorativ pentru diverse mancaruri.
Orezul negru, in urma prepararii, capata o nuanta de violet foarte inchis si este foarte bogat in antocianine. Antocianinele sunt fitochimicale care sa gasesc in produse alimentare de culoarea albastru si violet si care se crede ca lupta impotriva bolilor cronice, cum ar fi cancerul si bolile de inima.
Consumul de orez negru a fost asociat cu scaderea nivelului de compusi inflamatori, in special specii reactive de oxigen (SRO) si cresterea nivelului de mediatori anti-inflamatori, cum ar fi superoxid dismutaza (este o familie de metaloenzime antioxidante implicate in sistemul de aparare impotriva speciilor reactive de oxigen).
Cresterea factorului inflamator este asociata cu boli, precum: ateroscleroza, artrita, cancer, imbatranire si alergii.
Atentie! Produs ambalat in fabrica unde se proceseaza soia, cereale continand gluten, telina, mustar, susan, arahide, fructe cu coaja. |
Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.
Salata de orez negru cu ciuperci
Ingrediente:
150 grame orez negru
3 ciuperci champignon mari
1 fir ceapa verde
1 legatura marar proaspat
75 grame boabe de porumb fiert
2 linguri ulei de masline
sare, piper dupa gust
Mod de preparare:
Orezul negru se spala foarte bine in 4-5 ape si se lasa la hidratat cca 8 ore intr-o cantitate dubla de apa cu 2-3 linguri zeama de lamaie (eu am lasat peste noapte)
Se pune orezul la fiert in apa cu lamaie in care s-a hidratat si se fierbe pana se inmoaie.
Dupa fierbere, se scurge orezul si se aseaza intr-un bol.
Se spala ciupercile si se taie in felii subtiri, pe lung.
Se incinge o tigaie de fonta, se adauga uleiul si ciupercile. Se frig 3-4 minute, pana cand se inmoaie putin si capata o frumoasa culoare aurie.
Se adauga si ciupercile in bol, peste orez.
Se taie verdeturile marunt si se adauga in bol.
Se mai scurge porumbul bine si se adauga si el la salata.
Se amesteca totul bine si se potriveste de sare si piper.
Se aseaza pe farfurii si se serveste imediat.
Pofta buna!