Driedfruits
Cosul tau


În cazul în care nu sunteți multumiți de prețurile sau calitatea produselor noastre, se returnează coletul și vă rambursăm integral valoarea comenzii în 48 h

Stimati clienti, comenzile plasate in data de 29.11 vor fi livrate incepand cu 02.12. Va multumim!

Piatra de Alaun pudra Mayam - 25 g

Piatra de Alaun pudra Mayam - 25 g
Piatra de Alaun pudra Mayam - 25 g
Piatra de Alaun pudra Mayam - 25 g
Piatra de Alaun pudra Mayam - 25 g
Piatra de Alaun pudra Mayam - 25 g
5,60 Ron
Fără TVA: 4,71 Ron
 • Stoc: In stoc

Piatra de alaun este din ce în ce mai apreciată ca o alternativă naturală la deodorantele convenționale. Este un cristal natural, un mineral recunoscut pentru proprietățile sale astringente, antibacteriene și hemostatice. Este potrivit pentru formularea deodorantelor și a soluțiilor aplicate după bărbierit sau epilare, dar aduce beneficii și tenului gras, acneic sau cu porii dilatați.


Piatra de alaun prezintă o serie de avantaje: este economică, hipoalergenă, neparfumată, nu blochează porii, nu lasă urme pe haine.


Potasium alum VERSUS Aluminiu: sunt două substanțe diferite din punct de vedere chimic, au formule distincte. Moleculele de potasium alum au ioni încărcați negativ și nu sunt absorbite de piele. Potasium alum este inofensiv, oxizii și hidroxizii de aluminiu pe care îi eliberează la contactul cu pielea sunt stabili din punct de vedere chimic, nu reacționează în acest stadiu cu pielea și nu pot să elibereze aluminiul, nu sunt solubili și nu pătrund în piele.

Potasium alum VERSUS Ammonium alum - prima este pe bază de alunit extras din mine, a doua este fabricată industrial, cu sare de aluminiu, prin sinteză.

De reținut:

 • antiperspirantele blochează porii și împiedică formarea transpirației, ceea ce în general nu este de dorit
 • deodorantele acționează asupra bacteriilor și mirosului neplăcut care se dezvoltă pe baza transpirației, mai ales în zonele unde nu circulă aerul (picioare, zona axilară)


Ingrediente (INCI): potassium alum

Proprietățile pietrei de alaun:

 • hemostatic, reduce sângerarea în cazul tăieturilor minore
 • antibacterian, combate proliferarea bacteriană responsabilă pentru mirosul neplăcut în zonele cu transpirație
 • calmant, util în caz de pișcături, înțepături, iritații, mâncărimi
 • ușor cicatrizant, astringent
 • nu este parfumat, este inodor și incolor la aplicare
 • nu este antiperspirant, nu împiedică și nu reduce procesul fiziologic al transpirației


Mod de utilizare:

 • se dizolvă în apă, eventual ușor încălzită
 • alaunul crește aciditatea preparatelor în care este inclus, acpect ce trebuie luat în calcul la formulare
 • dozaj indicativ: 0,5 - 5%
 • se poate include ca ingredient în prepararea de loțiuni, tonere, aftershave, deodorante tip gel, cremă, stick sau pudră


Mod de păstrare: la temperatura camerei ferită de umiditatea excesivă 

Date de siguranță, precauții în utilizare: a nu se lăsa la îndemâna copiilor, a nu se ingera, a se evita contactul cu ochii.


Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist, nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

 

Spune-ţi opinia

Vă rugăm să vă autentificați sau să vă înregistrați pentru a putea scrie o opinie
Utilizăm cookie-uri si alte tehnologii similare pentru a imbunatati experienta dvs. de navigare si functionalitatea site-ului nostru. Politica de utilizare Cookie-uri