



- Stock: În Stoc
Produs certificat BIO.
Faina de hrisca are continut crescut de niacina, riboflavina, piridoxina si tiamina. Nu lipsesc nici mineralele: zinc, fier si potasiu.
Hrisca este un superaliment, o cereala care contine minerale si fibre si care fortifica organismul. Este benefica pentru sistemul vascular, este saraca in grasimi si calorii - dovedindu-se un ajutor pentru suferinzii de diabet. Scade tensiunea, mentine sanatatea colonului, este un atu in prevenirea pietrelor biliare
Hrisca poate fi consumata in sarmalute, tocanite. Faina este utila in panificatie, putand inlocui faina alba de grau.
Atentie! Produs ambalat in fabrica unde se proceseaza soia, cereale continand gluten, telina, mustar, susan, arahide, fructe cu coaja. |
Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist, nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.
PRAJITURA CU PIERSICI SI FAINA DE HRISCA
Ingrediente:
3 piersici potrivite
200 gr faina alba de grau
100 gr faina de hrisca
200 gr zahar
100 gr unt
150 ml lapte
2 oua
o lingurita esenta de vanilie
1 plic zahar vanilat bourbon
1 lingurita praf de copt
sare
zahar pudra pentru decor
Mod de preparare
Intr-un bol amestecam untul moale cu zaharul pentru cateva minute.
Adaugam ouale pe rand,amestecand bine dupa fiecare,incorporam laptele, faina de hrisca,zaharul vanilat,esenta de vanilie si sarea,apoi faina de grau amestecata cu praful de copt.
Obtinem un aluat gros pe care il intindem cu o spatula intr-o tava(22×30) acoperita cu hartie de copt.Cele 3 piersici le spalam si le scoatem samburii,apoi le taiem feliute si le asezam deasupra aluatului.
Coacem 35-40 de minute la 180 °C,pana prajitura se rumeneste frumos deasupra.
O lasam sa se raceasca complet, o taiem si presaram zahar pudra deasupra.
Pofta buna!