Driedfruits
Cosul tau

Stimati clienti, comenzile plasate in data de 26.11 se vor livra pe data de 27.11. Cele plasate incepand cu data de 27.11 se vor livra incepand cu 03.12. Va multumim!

Foi dafin (frunze) - 50 g

Foi dafin (frunze) - 50 g
Foi dafin (frunze) - 50 g
Foi dafin (frunze) - 50 g
Foi dafin (frunze) - 50 g
Foi dafin (frunze) - 50 g
2,00 Ron
Fără TVA: 1,84 Ron
  • Stock: În Stoc
 TRANSPORT GRATUIT in toata tara pentru comenzile de peste 150 Ron!
 CADOU surpriza la comenzile de minimum 150 Ron!

Laurus nobilis (dafinul) este originar din Orientul Mijlociu, dar este raspandit in toate zonele mediteraneene inca din antichitate. Este un arbust mereu verde cu frunze usor ondulate pe margini, care se usuca si se folosesc pe post de condiment in diferite retete.

Frunzele sunt foarte apreciate in calitate de condiment. Se prelucreaza prin uscare si se folosesc in arta culinara, in condimentarea si aromatizarea diverselor mancaruri (preparate cu sos marinat), cu adjuvant in industria conservelor de carne si peste, la fabricarea otetului si lichiorurilor, etc.

Frunzele de dafin dau putere gustului de carne. Imediat inainte de a inchide focul, adauga aceasta frunza verde, uscata, care face minuni.

Frunzele de dafin presarate in apa in care faceti baie au un efect benefic asupra pielii, lasand-o fina si matasoasa. De asemenea, sunt recunoscute pentru faptul ca alunga insectele, fiind deseori tinute in faina pentru a tine gandacii la distanta. De asemenea puteti alunga insectele nedorite daca dati foc catorva frunze de dafin si „afumati” casa.

Frunzele de dafin sunt un condiment apreciat inca de pe vremea romanilor. In prezent sunt foarte folosite in bucataria europeana, in special cea romaneasca, pentru a aroma sosurile, tocanitele, orezul, supele si ciorbele. Macinate, frunzele de dafin pot adauga aroma lor minunata tocaturilor de carne ( chiftelute, perisoare, carnati ) , dar mai ales marinatelor.

Atentie! Produs ambalat in fabrica unde se proceseaza soia, cereale continand gluten, telina, mustar, susan, arahide, fructe cu coaja.

Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

Mancare de cartofi acrita cu otet si dafin

Ingrediente 

6 cartofi de marime medie

3-4 foi de dafin

sare

piper negru

2 linguri de otet 9%

optional: 100 ml smantana 20%

20 g faina

Mod de preparare

Cartofii se curata, se spala si se taie in sferturi sau felii mai groase.

I-am pus intr-o oala incapatoare impreuna cu sarea, piperul si foile de dafin. 

Am pus cartofii la fiert cu suficienta apa, adica sa fie bine acoperiti de apa.

In timpul fierberii apa va scadea. Avem totusi nevoie de ceva apa asa ca nu o lasati sa scada de tot, mai bine mai completati pe parcurs. 

Sa ramana la final macar un deget de apa iar cartofii sa fie foarte bine fierti ca sa se sparga cand ii amestecam.

Mancarea de cartofi simpla am ales sa o ingros cu niste cartofi zdrobiti. Am scos vreo 2-3 bucati de cartofi pe care le-am zdrobit cu furculita.

Am amestecat cartofii zdrobiti cu cartofii din oala si am adaugat si otetul.

Am dat un clocot si am amestecat bine cartofii pentru ca trebuie sa se zdrobeasca un pic. Daca trebuie se mai adauga putina apa.

Se amesteca faina cu circa 100 ml apa, apoi se omogenizeaza cu smantana. Se adauga totul in oala, se pune si otetul si se da un clocot bun.

Pofta buna!

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie
Utilizăm cookie-uri si alte tehnologii similare pentru a imbunatati experienta dvs. de navigare si functionalitatea site-ului nostru. Politica de utilizare Cookie-uri