Driedfruits
Cosul tau

Miez samburi caise (dulci) - 200 g x 2 Buc (PROMO - 10%)

Miez samburi caise (dulci) - 200 g x 2 Buc (PROMO - 10%)
Miez samburi caise (dulci) - 200 g x 2 Buc (PROMO - 10%)
Miez samburi caise (dulci) - 200 g x 2 Buc (PROMO - 10%)
-10 %
Miez samburi caise (dulci) - 200 g x 2 Buc (PROMO - 10%)
Miez samburi caise (dulci) - 200 g x 2 Buc (PROMO - 10%)
Miez samburi caise (dulci) - 200 g x 2 Buc (PROMO - 10%)
Miez samburi caise (dulci) - 200 g x 2 Buc (PROMO - 10%)
18,00 Ron
20,00 Ron

Economisesti: 2,00 Ron

Fără TVA: 16,51 Ron
  • Stock: În Stoc
 TRANSPORT GRATUIT in toata tara pentru comenzile de peste 150 Ron!
 CADOU surpriza la comenzile de minimum 150 Ron!

Contin vitamina B17 in cantitati foarte mici.

Pentru obtinerea acestor seminte, samburii de caise sunt partial deshidratati si apoi sparti. Ele sunt foarte nutritive si gustoase, bogate in grasimi mono si polisaturate si fibre.

Au gustul asemanator cu al migdalelor.

Atentie! Produs ambalat in fabrica unde se proceseaza soia, cereale continand gluten, telina, mustar, susan, arahide, fructe cu coaja.

Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

Gem de caise cu miez din samburi

Ingrediente:

1.2 kg caise coapte

700 g zahar

sucul de la 1 lamaie mica

samburi de caise

Mod de preparare:

Caisele spalate se rup in jumatate si se pun oala.

Punem zaharul peste ele, scuturam oala astfel incat sa ajunga zahar pe toate caisele, apoi le lasam sa astepte in jur de 1 ora. 

In acest timp spargem samburii de caise si luam miezul pentru a-l folosi in gem.

Punem la fiert caisele cu zahar, la foc mic-mediu, adaugam sucul de lamaie si amestecam in oala in primele minute foarte des (pentru a nu se lipi fructele sau zaharul de fundul vasului). 

Fierbem gemul in jur de 20-30 minute din momentul in care incepe sa dea in clocot, sau pana in momentul in care facem proba cu picatura (punem o lingurita de gem in farfurie si daca se intareste la racire este gata). 

Cand incepe sa dea in clocot adaugam si miezul din samburii caiselor folosite.  

Amestecand des cu lingura fructele foarte coapte se vor transforma in pasta, dar vor ramane si cateva bucatele intregi de fructe, dar putem sa folosim un mixer vertical si sa pasam fructele pentru un gem foarte fin (acest lucru il facem inainte de a pune miezul din samburi).Punem gemul in borcane sterilizate, incalzite, imediat cum il luam de pe foc. Pe masura ce umplem borcanele, le sigilam cu capace cu filet bun.

Acoperim borcanele cu paturi si lasam sa se raceasca incet, sub acestea.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie
Utilizăm cookie-uri si alte tehnologii similare pentru a imbunatati experienta dvs. de navigare si functionalitatea site-ului nostru. Politica de utilizare Cookie-uri