Driedfruits
Cosul tau

Miez fistic crud - 100 g

Miez fistic crud  - 100 g
Miez fistic crud  - 100 g
Miez fistic crud  - 100 g
Miez fistic crud  - 100 g
Miez fistic crud - 100 g
13,80 Ron
Fără TVA: 12,66 Ron
  • Stock: În Stoc
 TRANSPORT GRATUIT in toata tara pentru comenzile de peste 150 Ron!
 CADOU surpriza la comenzile de minimum 150 Ron!

Fisticul este bogat in fibre ca de altfel si restul semintelor. Fibrele ajuta digestia si grabesc instalarea senzatiei de satietate. Face parte dintr-o dieta sanatoasa gratie faptului ca previn un consum prea mare de hrana. Contine minerale importante unei bune functionari a organismului, precum: calciu, fosfor, potasiu si mangan.

De asemenea, contine vitamine din complexul B, cum ar fi vitamina B6 si acid folic, care sunt esentiale pentru mentinerea sanatatii inimii. In plus aceste vitamine ii asigura organismului energie. Dar nu este tot, fisticul contine si antioxidanti. Acestia lupta impotriva radicalilor liberi, prevenind imbatranirea. Seleniu este unul dintre antioxidantii regasiti in fistic. Contine luteina, care este un carotenoid important care ajuta la cresterea sistemul imunitar, dar si a sistemului reproductive.

Nivelul de colesterol din fistic este extrem de scazut, constituind o alegere sanatoasa pentru cei ce vor sa-si mentina greutatea.

Atentie! Produs ambalat in fabrica unde se proceseaza soia, cereale continand gluten, telina, mustar, susan, arahide, fructe cu coaja.

Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist, nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

 

Batoane de ciocolata cu miez de fistic

Ingrediente:

260 gr lapte praf

26 gr cacao neagra

120 gr indulcitor pudra

80 ml apa

130 gr unt gras

1 lingurita cafea macinata

40 gr fistic

1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare:

Mai intai, se pregateste miezul de fistic, curatand fisticul de coaja, de pielite si dandu-l la rasnita, pentru a iesi cat mai fin.

Pentru stratul negru: Se amesteca 130 gr de lapte praf cu cacaua si cafeaua macinata, cu o lingura de lemn, si apoi se cerne amestecul in alt castron. Se pregateste o tava cu folie alimentara, ca sa nu se lipeasca ciocolata. Separat, se pun la fiert 40 ml de apa cu 60 gr de indulcitor pudra, lasand sa fiarba aproximativ un minut, apoi se adauga 65 gr de unt. Se da focul mic, amestecand des si se mai lasa sa fiarba maxim un minut, apoi se incorporeaza amestecul de cacao si lapte praf, omogenizand. Se da de pe foc, se amesteca energic, intrucat se solidifica repede.

Se toarna ciocolata in tava, niveland cu o spatula de silicon (este buna pentru ca este antiaderenta).

Se presara fisticul macinat si se preseaza usor.

Se lasa deoparte, iar acum se prepara stratul alb: Se fierb maxim un minut 40 ml de apa cu 60 gr de indulcitor pudra, se incorporeaza 65 gr de unt si esenta de vanilie, apoi si 130 gr de lapte praf, omogenizand. Nu fierbeti mult, pentru a nu iesi faramicios.

Se da de pe foc si se intinde peste stratul de fistic.

Se inveleste in folie alimentara, se lasa cateva minute pe masa, la racorit, apoi se da la frigider, pana la servire.

Cand se scoate din forma, se intoarce, iar partea neagra vine deasupra. Se portioneaza in batoane.

Pofta buna!


Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie
Etichete: Miez de fistic
Utilizăm cookie-uri si alte tehnologii similare pentru a imbunatati experienta dvs. de navigare si functionalitatea site-ului nostru. Politica de utilizare Cookie-uri