Driedfruits
Cosul tau

Stimati clienti, datorita volumului mare de comenzi, in aceasta perioada pot exista intarzieri de pana la 48 de ore in livrarea coletelor.

Va multumim pentru intelegere!

Dulceata de smochine verzi - 450 g

TRANSPORT GRATUIT in toata tara pentru comenzile de peste 150 Ron!
CADOU SURPRIZA la comenzile de minimum 150 Ron!
Dulceata de smochine verzi - 450 g
Dulceata de smochine verzi - 450 g
14,90 Ron
Fără TVA: 13,67 Ron
  • Stock: În Stoc

Ingrediente: smochine 45%, zahar, sirop de glucoza, miere 4%, vanilie, antioxidant: acid citric.

Este foarte rafinata, gustoasa si aromata, iar smochinele devin translucide ca si cand ar fi confiate.

Iata ce beneficii aduc smochinele organismului:

- smochinele proaspete contin antioxidanti precum caroteni, luteina, tanini, acid clorogenic etc. Toti acestia contribuie la prevenirea unor boli grave, precum cancerul, dar si la incetinirea acestora odata ce s-au declansat. Nivelul de antioxidanti din smochinele proaspete este acelasi cu cel din mere, alte fructe care iti mentin sanatatea;

- tot cele proaspete contin vitaminele A, E si K, care lupta impotriva actiuni radicalilor liberi, responsabili pentru multe dintre bolile devastatoare ale zilelor noastre. In plus, vitamina A imbunatateste vedere, vitamina E iti ajuta parul, pielea si unghiile sa arate mai sanatoase si vitamina K joaca un rol esential in coagularea sangelui;

- desi sunt foarte dulci, aceste fructe exotice contin acid clorogenic, o substanta care scade glicemia si controleaza nivelul glucozei in sange, prevenind astfel diabetul de tip II;

- contin si o mare parte din complexul de vitamine B, precum niacina, piridoxina, folati sau acid pantotenic, care ajuta la metabolizarea carbohidratilor, proteinelor si lipidelor, ajutand, asadar, si la mentinerea siluetei si la functionarea optima a organelor.

Grecii se întrec în a-ţi oferi la sfârşitul fiecărei mese un desert servit cu linguriţa.

Tradiţia servirii dulceţii cu linguriţa, ca un simbol al ospitalitaţii, vine dintr-un trecut îndepărtat. Se spune că oaspeţii erau serviţi cu dulceaţă dintr-un bol din care mâncau şi gazdele ca dovadă că nu vor fi otrăviţi. Dulceaţa a fost probabil un fel de „pipa păcii” a grecilor. Pe timpul ocupaţiei otomane dulceţurile erau favoritele guvernatorilor turci (pasha) şi poate că de aceea turcii au zăbovit peste 500 ani pe teritoriul grecesc, cuceriţi fiind de acest univers colorat.

Grecii antici savurau combinaţii de fructe şi nuci în care adaugau miere şi „petzimezi” (melasă de struguri).

În timpul ocupaţiei otomane, zahărul a devenit mai accesibil şi producţia de dulceţaţă şi cea de sirop au inflorit.


Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist, nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

 

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie
Utilizăm cookie-uri si alte tehnologii similare pentru a imbunatati experienta dvs. de navigare si functionalitatea site-ului nostru. Politica de utilizare Cookie-uri