Driedfruits
Cosul tau

Cacao Pudra BIO - 500 g

Cacao Pudra BIO - 500 g
Cacao Pudra BIO - 500 g
Certificat BIO
Cacao Pudra BIO - 500 g
Cacao Pudra BIO - 500 g
Cacao Pudra BIO - 500 g
14,30 Ron
Fără TVA: 13,62 Ron
  • Stock: În Stoc
 TRANSPORT GRATUIT in toata tara pentru comenzile de peste 150 Ron!
 CADOU surpriza la comenzile de minimum 150 Ron!

Produs certificat BIO.

Continut de grasime: 10-12%

Pudra de cacao provine de la boabele de cacao, dar asta nu inseamna ca putem sa macinam boabele si sa obtinem deja pudra de cacao. Dupa ce se extrage untul de cacao din boabe, masa ramasa se usuca si apoi se macina pana se face o pudra foarte fina.

Pudra de cacao este maron inchis, are gust amarui si da gustul inconfundabil de ciocolata atunci cand preparam cu ea deserturi.

Atentie! Produs ambalat in fabrica unde se proceseaza soia, cereale continand gluten, telina, mustar, susan, arahide, fructe cu coaja.

Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

 

Prajitura cu cacao

Ingrediente

 4 oua la temperatura camerei

 1 lingura apa

 150 g zahar

 125 g unt moale

 65 g faina

 50 g cacao

 500 ml lapte caldut

 un praf de sare

 esenta de vanilie

 1 lingurita otet

 cacao/zahar pudra (optional)

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 160° si tapeteaza tava de prajituri cu unt. Alege o tava nu foarte lata sau lunga, ideal patrata, de 20/20 cm sau rotunda.

Daca aluatul nu este suficient de inalt in tava, din pricina dimensiunilor acesteia, exista riscul ca prajitura inteligenta sa nu se stratifice.

Separa albusurile de galbenusuri. In castronul cu galbenusuri adauga lingura de apa, apoi zaharul. Bate galbenusurile pana cand devin o crema usoara. 

Adauga untul, praful de sare si esenta de vanilie, apoi continua sa mixezi pana cand crema devine pufoasa.

Combina faina cu cacaua si adauga-le treptat peste galbenusuri, amestecand bine dupa fiecare transa.

Adauga laptele putin cate putin, amestecand in tot acest timp, iar dupa ce il incorporezi complet, textura trebuie sa fie destul de lichida.

Separat, bate albusurile spuma impreuna cu otetul, si mixeaza pana cand albusul se tine de paletele mixerului.

Adauga spuma de albusuri in compozitia cu cacao, putin cate putin, amestecand delicat cu o spatula. Nu e necesar sa omogenizezi amestecul.

Pune aluatul in tava pregatita si coace-l pentru 60 de minute. Este normal ca prajitura sa fie putin mai moale in mijloc, sa se miste usor, motiv pentru care trebuie lasata sa se raceasca inainte de a fi taiata.

Orneaza prajitura cu cacao sau cu zahar pudra inainte se servire.

Pofta buna!

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie
Utilizăm cookie-uri si alte tehnologii similare pentru a imbunatati experienta dvs. de navigare si functionalitatea site-ului nostru. Politica de utilizare Cookie-uri