Driedfruits
Cosul tau

Agar agar - 100 g

Agar agar - 100 g
Agar agar - 100 g
Agar agar - 100 g
Agar agar - 100 g
 TRANSPORT GRATUIT in toata tara pentru comenzile de peste 150 Ron!
 CADOU surpriza la comenzile de minimum 150 Ron!

Agar denumeste generic 8 varietati de alge marine rosii (agarofite) din care se prepara agar-agar, un gelifiant vegetal cu multiple beneficii pentru sanatate.

  • este bogat in fier, calciu si alte minerale
  • dizolva colesterolul
  • curata reziduurile si toxinele din intestine, trateaza constipatia
  • influenteaza benefic frumusetea si sanatatea
  • amplifica aromele ingredientelor cu care este combinat
  • foarte usor de digerat, inclusiv de copii foarte mici sau de batrani/bolnavi
  • nu contine calorii
  • incetineste absorbtia carbohidratilor simpli
  • ajuta la prepararea de deserturi sanatoase

Mod de utilizare: Acest produs necesita minimum 2-3 min fierbere (fata de gelatina obisnuita care doar se inmoaie). Se recomanda folosirea a circa 4g de pudra de agar-agar la circa 500-600 ml lichid (cantitatile pot varia in functie de preparatul la care se foloseste).

Atentie! Produs ambalat in fabrica unde se proceseaza soia, cereale continand gluten, telina, mustar, susan, arahide, fructe cu coaja.


Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

Jeleuri cu fructe și agar-agar

 Ingrediente

  • 2 lingurițe rase agar-agar
  • 500 ml nectar fructe 
  • 1-2 ligurițe miere, (după gust)

Paşii necesari preparării

Mai întâi se pregătește nectarul de fructe. Puteti folosi dulceata sau diverse fructe proaspete care se mixeaza bine (cu apa daca este nevoie) pana se obtine consistenta unui smoothie.

Atunci când folosiți agar-agar țineți cont că fructele mai acide, precum citricele, căpșunele, zmeura etc., necesită o cantitate mai mare de agar pentru a se putea gelatiniza.

Alte fructe, precum kiwi, ananas, smochine proaspete, papaya, mango și piersici conțin enzime care împiedică agarul să acționeze, motiv pentru care pot fi folosite doar dacă sunt gătite anterior.

Se amestecă agar-agarul cu nectarul de fructe la rece, apoi se fierbe totul la foc mic pentru 5 minute. 

La final, se adaugă mierea, se gustă și se mai pot adăuga mirodenii dacă este cazul.

Se toarnă compoziția în forme pentru bomboane și se lasă la răcit aproximativ 10 minute.

Se ating ușor cu degetul pentru a verifica dacă sunt gata.

Pofta buna!

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie
Utilizăm cookie-uri si alte tehnologii similare pentru a imbunatati experienta dvs. de navigare si functionalitatea site-ului nostru. Politica de utilizare Cookie-uri