



- Stock: În Stoc
Fructul are un continut bogat de seleniu, magneziu, fosfor, potasiu, la care se adauga calciu, zinc si fier. In privinta vitaminelor, contine E si C.
Seleniul actioneaza ca antioxidant prin promovarea activitatii unei enzime ce neutralizeaza moleculele de radicali liberi. Actioneaza impreuna cu vitamina E pentru a reduce deteriorarile produse de radicalii liberi, legate de bolile cronice cum sunt cancerul, bolile de inima si unele boli ale ochilor. Seleniul este necesar pentru imunitatea optima si pentru functionarea tiroidei.
Contine: 14% proteine, 11% carbohidrati si 67% grasime.
Nucile braziliene sunt extraordinar de bogate in acest antioxidant puternic, care ajuta la prevenirea cancerului, a unor afectiuni oculare si a bolilor de inima (15 g de nuci braziliene contin 420 mcg sau 600% din necesarul zilnic).
Atentie! Produs ambalat in fabrica unde se proceseaza soia, cereale continand gluten, telina, mustar, susan, arahide, fructe cu coaja. |
Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.
Plăcintă cu nuci braziliene
Ingrediente
75 g unt
3 ouă
125 g zahăr pudră
8 g zahăr vanilat
150 g făină
4 linguriţe stafide
100 g unt
50 g zahăr
160 g miere
2 linguriţe frişcă
150 g alune braziliene nesărate (amestec), fărâmiţate
1 linguriţă scorţişoară
coaja de la 1/2 portocală
4 linguriţe stafide
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 200 °C.
Topiţi untul pentru bază şi lăsaţi-l să se răcească.
Amestecaţi ouăle, zahărul vanilat şi zahărul pudră până când amestecul este pufos, apoi adăugaţi untul.
Adăugaţi laptele, făina şi stafidele la amestec.
Turnaţi amestecul într-o formă de prăjitură cu diametrul de 24 cm şi coaceţi-l timp de 12 minute în mijlocul cuptorului preîncălzit. Scoateţi-l din cuptor. Topiţi untul pentru topping.
Adăugaţi pe rând toate ingredientele la untul topit şi apoi turnaţi acest amestec uniform pe bază.
Mai puneţi plăcinta în cuptor încă 10 minute şi apoi scoateţi-o şi lăsaţi-o să se răcească complet.
Pofta buna!