



- Stock: În Stoc
Produsul este confiat, adaos zahar trestie.
Fructele contin: tanin, pectine, mirtilina, zaharuri, provitamina A, vitamina C, acizi organici (citric, malic, oxalic, succinic, lactic).
Afinele, unul dintre cei mai importanti fitonutrienti, contin cantitati semnificative de antocianidine - antioxidantul care da culoarea albastra, purpurie si rosie fructelor si legumelor. In consecinta, afinele contin acid elagic, o alta substanta fitochimica cu rol in prevenirea lezarii celulelor. Sunt un tonic pentru organism cu un efect antioxidant recunoscut , in plus au efecte positive asupra functionarii vaselor de sange. Protejeaza inima , revigoreaza activitatea cerebrala si ne feresc de accidentele vasculare. Afinele sunt folosite la obtinerea afinatei, o bautura alcoolica destul de apreciata, sau la prajituri si alte dulciuri.
Atentie! Produs ambalat in fabrica unde se proceseaza soia, cereale continand gluten, telina, mustar, susan, arahide, fructe cu coaja. |
Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.
Prăjitură cu afine confiate
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 4 linguri miere
- 150 g zahăr
- 150 g unt
- 3 ouă
- o linguriță praf de copt
- 375 g făină
Pentru crema:
- 900 g smântână
- 250 g zahăr pudră
- 240 ml frișcă lichidă
Pentru umplutura:
- 300 g afine confiate
Pentru servire:
- afine proaspete
- cacao
1. Pentru aluat, se pun zahărul, mierea și untul într-o crăticioar pe foc mic, amestecând mereu până ce sunt topite toate ingredientele. Odată ce s-a topit untul, se trage de pe foc și se adaugă ouăle bătute, amestecând continuu și energic pentru a împiedica coagularea ouălor.
2. Se adaugă praful de copt, făina în trei reprize și se amestecă bine, formând aluatul. Se rupe în mai multe bucăți- în funcție de tava de copt. Se întinde fiecare foaie și se transferă în tava de copt unsă și tapetată cu faină. Se coace fiecare foaie 5 minute până ce devine aurie.
3. Pentru cremă, se bate frișca lichidă cu jumătate din cantitatea de zahăr, iar smântâna se amestecă bine cu restul zahărului și apoi cu afinele.
4. Foile se asază cu crema de smântână pe un platou de servit, se presară cu cacao și se decorează cu fructe. Se lasă 3-4 ore la rece, apoi se taie și se servește.
Pofta buna!