Driedfruits
Cosul tau

Curmale deshidratate cu samburi - 250 g

Curmale deshidratate cu samburi - 250 g
Curmale deshidratate cu samburi - 250 g
Curmale deshidratate cu samburi - 250 g
Curmale deshidratate cu samburi - 250 g
Curmale deshidratate cu samburi - 250 g
3,00 Ron
Fără TVA: 2,75 Ron
  • Stock: În Stoc
 TRANSPORT GRATUIT in toata tara pentru comenzile de peste 150 Ron!
 CADOU surpriza la comenzile de minimum 150 Ron!

Produsul nu are adaos zahar.

Printre fructele uscate cele mai de pret, curmalele deshidratate sunt considerate un depozit natural de energie, care completeaza cu succes aportul zilnic de fibre.

Curmalele sunt fructe foarte nutritive, avand un continut ridicat in glucide. Completeaza aportul zilnic de fibre prin continutul bogat de magneziu, calciu, sulf, fier, potasiu, fosfor, vitaminele A, B si D, saruri minerale, apa - aproximativ 30%.

Compozitia chimica a curmalelor este urmatoarea: apa -21,80%, glucide - 78,80%, protide - 1,90%, lipide - 0,90% si saruri minerale - 1,60%. Prin continutul lor bogat in substante energetice, curmalele au o valoare nutritiva importanta. Cand ajung la maturitate, fructele sunt dulci si foarte aromate.

Atentie! Produs ambalat in fabrica unde se proceseaza soia, cereale continand gluten, telina, mustar, susan, arahide, fructe cu coaja.

Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

Prajitura de post cu curmale

Ingrediente

60-80 de curmale fara samburi ( daca sunt mici folositi 80 )

10-15 ml esenta de rom

1 lingurita de scortisoara

1 cana de lapte ( soia, caju, migdale, ovaz )

1 cana de faina

1 varf de cutit de sare

1 lingurita de bicarbonat

50 ml ulei de cocos sau de floarea soarelui

100 gr nuci maruntite

Mod de preparare

Mai intai curatam curmalele de samburi daca este nevoie. Poti sa iei curmale fara samburi si ai scapat de grija.

Incalzim laptele si il turnam peste curmale.

Adaugam esenta de rom si scortisoara, acoperim bolul si le lasam la inmuiat pentru 30-40 de min. Dupa ce s-au inmuiat le blenduim cu totul pana ce devin pasta.

Intr-un bol punem pasta de curmale, faina, sarea si bicarbonatul si amestecam pana se incorporeaza bine.

Adaugam apoi uleiul si il incorporam bine, iar la sfarsit punem nucile.

Compozitia o turnam intr-o tava patrata sau dreptunghiulara cu hartie de copt si o punem in cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 30-40 de min. Facem testul cu scobitoarea introdusa in mijloc.

Daca nu mai ramane nimic pe ea atunci prajitura este gata.

Turnam peste ele esenta de rom. Le lasam la inmuiat o jumatate de ora, ca sa capete aroma de rom.

Peste semintele de in turnam apa si le lasam cateva ore. In momentul cand observam ca au devenit ca albusul de ou, le strecuram printr-o sita. 

Avem nevoie doar de substitut de ou.  Chiar seamana cu albusul de ou si se comporta asemanator.

Intr-un vas turnam apa fierbinte, sarea, uleiul, zaharul vanilat sau esenta de vanilie si ” albusul de ou” vegan.

Apoi turnam faina si praful de copt si curmalele pe care le blenduim si amestecam compozitia pana ce devine ca o pasta. 

La sfarsit, putem adauga si o mana de migdale, nuci, alune sau ce preferati maruntite, la blender.

Pofta buna!

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie
Utilizăm cookie-uri si alte tehnologii similare pentru a imbunatati experienta dvs. de navigare si functionalitatea site-ului nostru. Politica de utilizare Cookie-uri