Driedfruits
Cosul tau

Caise deshidratate naturale - 500 g

Caise deshidratate naturale - 500 g
Caise deshidratate naturale - 500 g
Caise deshidratate naturale - 500 g
Caise deshidratate naturale - 500 g
Caise deshidratate naturale - 500 g
20,20 Ron
Fără TVA: 18,53 Ron
  • Stock: În Stoc
 TRANSPORT GRATUIT in toata tara pentru comenzile de peste 150 Ron!
 CADOU surpriza la comenzile de minimum 150 Ron!

Produsul nu are adaos zahar.

Caisele uscate contin vitamina A, C, B si beta-caroten. Caisele imbunatatesc vederea si ajuta la regenerarea tesuturilor si a nervilor. Prin aportul ridicat de fier, aceste fructe sint recomandate in cazurile severe de anemie. Caisele uscate sint o sursa buna de fibre alimentare si potasiu, avind un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu.

Fructul este foarte nutritiv, laxativ, si e recomandat in anemii, astenii, insomnii, convalescente.

Pentru imbunatatirea acuitatii vizuale, se oparesc 100 g caise uscate, apoi, dupa jumatate de ora, caisele se maruntesc, se adauga 100 g morcov ras si o lingura zahar pudra. Se amesteca bine si se va consuma de trei ori pe saptamina. Aceleasi caise inmuiate si strivite, in amestec cu miezul de la o felie mai mare de lamiie si o lingurita de miere. Acest preparat mareste rezistenta la imbolnavire, intareste sistemul imunitar. Caisele inmuiate se freaca bine, pana ajung ca o pasta omogena. Se aplica pe fata, intr-un strat uniform, pentru 10 minute. Masca curata in profunzime si tonifica tenul.

Atentie! Produs ambalat in fabrica unde se proceseaza soia, cereale continand gluten, telina, mustar, susan, arahide, fructe cu coaja.

Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

Prajitura cu caise uscate

Ingrediente

200 g caise uscate

6 oua

12 linguri zahar

12 linguri faina 

4 linguri de ulei

1/2 praf de copt

un praf de sare

2 linguri apa rece 

3 plicuri zahar vanilat sau esenta vanilie

6 linguri gem caise 

100 g zahar pudra

Pentru sirop hidratat caise uscate

120 ml apa 

1 lingura zahar 

Mod de preparare

Mai intai vom hidrada caisele uscate.

Punem la fiert apa cu zaharul si coaja de lamaie, apoi adaugam caisele uscate ( cca 1-2 minute  intr-un clocot ).

Oprim focul si lasam in sirop caisele uscate  pentru cca 30 minute, ocupandu-ne intre timp de aluatul de pandispan pentru prajitura cu caise.

Separam albusurile de galbenus.

Albusurile le vom mixa cu praful de sare si apa foarte rece pana obtinem o spuma tare.

Apoi treptat adaugam si zaharul lingura cu lingura, mixand pana vom obtine o bezea cu aspect lucios.

Punem galbenusurile in albusurile batute, unul cate unul mixandu-le usor.

Faina amestecata cu praful de copt o incorporam in aluat  amestecand cu ajutorul unei spatula de jos in sus pentru a nu se lasa spuma.

Vom pune si gemul de caise pentru un gust mai proieminent de caisa dat prajiturii.

Pregatim o tava (25/30 cm ) tapetata cu hartie de copt si unsa putin cu ulei.

Turnam aluatul in tava nivelandu-l, dupa care adaugam in ploaie caisele pe care le-am scurs si taiat bucatele potrivit de mari.

Untul topit il vom pune cu o lingura peste caise .

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 30-35 minute.

Prajitura cu caise uscate scoasa din cuptor, se va lasa la racit in tava.

Se va pudra cu zahar pudra sau  lasa simpla si portiona dupa imaginatia fiecaruia.

Pofta buna!

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie
Utilizăm cookie-uri si alte tehnologii similare pentru a imbunatati experienta dvs. de navigare si functionalitatea site-ului nostru. Politica de utilizare Cookie-uri