Driedfruits
Cosul tau

Faina integrala de secara BIO - 200 g

Faina integrala de secara BIO - 200 g
Faina integrala de secara BIO - 200 g
Certificat BIO
Faina integrala de secara BIO - 200 g
Faina integrala de secara BIO - 200 g
Faina integrala de secara BIO - 200 g
2,60 Ron
Fără TVA: 2,48 Ron
  • Stock: În Stoc
 TRANSPORT GRATUIT in toata tara pentru comenzile de peste 150 Ron!
 CADOU surpriza la comenzile de minimum 150 Ron!

Produs certificat BIO.

Secara este o cereala cu o aroma unica, puternica, foarte asemanatoare cu graul. Este disponibila in mai multe forme, de la faina pana la fulgi. Faina de secara este mai buna decat cea de grau, deoarece contine mai multi nutrienti, iar painea obtinuta din acest tip de faina este mai densa si mai satioasa.

Secara are abilitatea de a incuraja productia de acid butiric, un acid gras necesar pentru un colon sanatos. Numeroase studii au aratat faptul ca acidul butiric imbunatateste sanatatea intestinelor si ajuta la ameliorarea simptomelor unor boli serioase, precum boala Crohn. In plus, acidul butiric ajuta celulele canceroase sa redevina normale. Acest efect este unic, deoarece majoritatea substantelor care lupta impotriva cancerului distrug celulele canceroase, insa acidul butiric normalizeaza functiile celulare.

Secara este un aliment esential pentru femeile aflate la menopauza, deoarece le ajuta sa isi tina sub controlul nivelul de zahar si colesterol din sange. De asemenea, ajuta la prevenirea bolilor cardiace si vasculare, reducand formarea de placa in vasele de sange. Secara este utila si pentru copiii care sufera de astm sau alte afectiuni respiratorii.

Atentie! Produs ambalat in fabrica unde se proceseaza soia, cereale continand gluten, telina, mustar, susan, arahide, fructe cu coaja.


Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist, nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.



 

Paine de casa integrala cu faina de secara

Ingrediente 

320 ml apa

220 g faina alba

330 g faina integrala de secara

30 ml ulei de masline

1 lingurita zahar brut

jumatate de lingurita sare de mare

10 g drojdie uscata

seminte de susan

seminte de mac

Mod de preparare

Se amesteca faina alba si cea de secara cu apa calduta, se adauga uleiul, zaharul si drojdia si se framanta cateva minute.

Amesteca in aluat si sarea si apoi framanta timp de 10-15 minute, pana cand aluatul este legat si se desprinde de pe fundul vasului in care lucrezi.

Formezi din aluat o bila, il pui intr-un vas uns cu putin ulei si il lasi sa creasca, acoperit cu folie de plastic, pentru o ora.

Dupa ce aluatul a  crescut, se scoate pe blatul de lucru (pudrat in prealabil cu putina faina), se modeleaza in forma dorita si se asaza viitoarea paine de casa intr-o tava de cozonac mare, pe care ai tapetat-o cu hartie de copt.

Se uda cu o pensula painea de casa pe partea superioara si se presara cu seminte de susan, de mac, de in sau de floarea soarelui, dupa bunul plac.

Se coace painea de casa la cuptorul preincalzit, la 200o C, pentru 30-40 de minute. Vei sti ca este gata in clipa in care ai sa vezi ca se rumeneste la suprafata.

Paine de casa integrala cu faina de secara se lasa sa se racoreasca inainte de a fi taiata si adusa la masa.

Pofta buna!

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie
Utilizăm cookie-uri si alte tehnologii similare pentru a imbunatati experienta dvs. de navigare si functionalitatea site-ului nostru. Politica de utilizare Cookie-uri