Driedfruits
Cosul tau

Faina de ovaz integral BIO - 200 g

Faina de ovaz integral BIO - 200 g
Faina de ovaz integral BIO - 200 g
Faina de ovaz integral BIO - 200 g
Faina de ovaz integral BIO - 200 g
Faina de ovaz integral BIO - 200 g
3,10 Ron
Fără TVA: 2,95 Ron
  • Stock: În Stoc
 TRANSPORT GRATUIT in toata tara pentru comenzile de peste 150 Ron!
 CADOU surpriza la comenzile de minimum 150 Ron!

Produsul este certificat BIO.

Ovazul este una dintre cerealele cele mai bogate în fibre şi elemente nutritive, fiind o sursă de vitamina E, zinc, seleniu, cupru, fier, mangan, magneziu şi proteine de înaltă calitate. Ajută la menținerea sănătății sistemului cardiovascular şi la scăderea greutății corporale şi previne obezitatea şi diabetul.
 
Bogată în fibre, valoarea nutrițională a făinii integrale de ovăz este superioară față de făina măcinată industrial. De asemenea, aceasta are un conținut bogat de vitamina B (B1, B2, B3, B5, B6, B9), alături de fier, seleniu, magneziu, calciu și fosfor. Sursă excelentă de vitamine și minerale, făina integrală de ovăz este un produs recomandat în orice dietă echilibrată și eficientă.
 
Beneficii:  Făina integrală de ovăz reprezintă un produs remineralizant, excelent pentru tonifierea sistemului nervos, deci pentru ameliorarea stărilor de stres, dureri de cap sau insomnii. De asemenea, în funcție de rețete, făina integrală de ovăz scade nivelul de colesterol în sânge și stimulează digestia. Un scut eficient împotriva multor boli, făina integrală de ovăz își dovedește cel mai bine eficiența împotriva cancerului, în mod special a celui de colon. Puternic stimulent tiroidian, făina integrală de ovăz este o sursă foarte bună de energie, facilitând o predispoziție prelungită și eficientă la efort.
 Covrigii vegani din făina integrală de ovăz pot reprezenta o alternativa la clasicii covrigi, mult mai sănătoasă și mai nutritivă. De asemenea, pâinea din făina integrală de ovăz este una dintre cele mai sănătoase pâini și poate fi făcută cu ușurință în orice casă, folosind drojdie, sare, ulei și apă călduță. Aluatul rezultat se frământă și se lasă la crescut 30 de minute după care se unge cu ou și se presară cu semințe de susan într-o tăviță care se mai lasă la crescut 15 minute. Se coace apoi în cuptorul încins preț de 40 minute, rezultatul fiind un produs gustos și extrem de benefic pentru organism.
 
Ca alternativă, făina integrală de ovăz poate fi folosită și ca ingredient pentru un desert inspirat, folosită alături de suc de lămâie, stafide, miere și un măr ras.

Atentie! Produs ambalat in fabrica unde se proceseaza soia, cereale continand gluten, telina, mustar, susan, arahide, fructe cu coaja.

 

Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist, nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

  

BUDINCĂ DIN FĂINĂ DE OVĂZ CU FRUCTE
Ingrediente
100 g fulgi de ovăz
700 ml de lapte eu am folosit lapte vegetal, de soia
120 g zahăr sau alt îndulcitor, după gust
2 linguriţe extract de vanilie
un praf de sare
2 buc. mango
100 g afine congelate
100 g zmeură congelată
mentă proaspătă pentru decor
Mod de preparare
Puneţi fulgii de ovăz în blender şi pulsaţi de câteva ori până se transformă în făină.
Cerneţi făina să o aeraţi, ca să nu facă cocoloaşe atunci când o turnaţi în lapte.
Puneţi laptele la fiert, împreună cu zahărul sau îndulcitorul folosit şi un praf de sare.
Când laptele începe să fiarbă, turnaţi făina de ovăz în ploaie, amestecând continuu cu telul de mână.
Lăsaţi laptele să fiarbă la foc mic amestecând destul de des pentru că se va îngroşa şi are tendinţa să se lipească de fundul vasului.
Când budinca s-a îngroşat suficient (se mai îngroaşă un pic şi după răcire), daţi-o deoparte de pe foc, adăugaţi extractul de vanilie şi se lăsati-o să se răcească.
Între timp pasaţi fructele cât de fin doriţi. Mie la toate deserturile îmi place să simt puţin pulpa fructelor, aşa că nu am insistat foarte mult. Nu uitati să păstraţi câteva fructe şi pentru decor!
Împărţiţi budinca de ovăz în trei castronele, adăugaţi în fiecare câte un piure de fructe şi omogenizaţi. Eu am oprit câteva linguri de budincă "albă", pentru decor.
Aşezaţi budinca în pahare, în straturi alternante de culori diferite.
Decoraţi cu fructe şi frunzuliţe de mentă.
Se păstrează la frigider până la servire pentru că e mai bună când e rece.
Pofta buna!

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie
Etichete: Faina de ovaz
Utilizăm cookie-uri si alte tehnologii similare pentru a imbunatati experienta dvs. de navigare si functionalitatea site-ului nostru. Politica de utilizare Cookie-uri