Driedfruits
Cosul tau

Faina de Teff BIO - 200 g

Faina de Teff BIO - 200 g
Faina de Teff BIO - 200 g
Certificat BIO
Faina de Teff BIO - 200 g
Faina de Teff BIO - 200 g
Faina de Teff BIO - 200 g
7,00 Ron
Fără TVA: 6,67 Ron
  • Stock: În Stoc
 TRANSPORT GRATUIT in toata tara pentru comenzile de peste 150 Ron!
 CADOU surpriza la comenzile de minimum 150 Ron!

Produsul este certificat BIO.

Faina de teff este un aliment integral fără gluten ce provine din boabele teff asemănătoare cu grâul nostru sau cu boabele de mei.
Faina teff are un gust plăcut, dens, asemănător cu cel de alune și mei. Înlocuiți făina de grâu cu făină de teff în rețetele dvs de pâine de casă, biscuiți, prăjituri, torturi sau clătite. Sau puteți face un mix 50 – 50% de făină albă de grâu cu făină teff până când vă obișnuiți complet cu gustul.
Proprietăţile sale nutritive valoroase pentru sănătate au făcut din teff o nouă vedetă a cerealelor.
Atuurile pentru care teff a câștigat popularitate în societatea modernă occidentală sunt: conţinutul ridicat de proteine, uşurinţa şi rapiditatea cu care se pregăteşte, concentraţia mare de fibre dietetice, vitamine și minerale, precum şi versatilitatea. Toate acestea fac din teff un înlocuitor ideal pentru cerealele cu gluten, mai ales în cazul celor care suferă de boala celiacă.

Atentie! Produs ambalat in fabrica unde se proceseaza soia, cereale continand gluten, telina, mustar, susan, arahide, fructe cu coaja.

Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist, nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

  

Briose cu faina de teff si merisoare
Ingrediente
100 gr faina de teff
100 gr faina de grau
1 ou
80 gr zahar brun
1/2 lingurita praf de copt
100 ml lapte vegetal
merisoare
Mod de preparare 
Incalziti cuptorul la 180 grade. Asezati hartiutele speciale in formele de briosa.
Intr-un bol amestecati faina de teff cu faina alba, praful de copt si zaharul brun. Amestecati de cateva ori. 
Bateti ouale cu un strop de sare si incorporati-le in faina. Amestecati si in timpul asta turnati laptele in fir subtire. 
Omogenizati si daca vreti o compozitie mai fluida mai puteti adauga lapte rece.
Puneti in fiecare hartiuta de briosa, cate 1-2 linguri din compozitie. Deasupra presarati merisoare.
Dati la tava la cuptor si lasati la foc moderat (160 frade) 35-40 minute.
Scoateti tava si lasati briosele la racit pe un gratar metalic.
Pofta buna!

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie
Utilizăm cookie-uri si alte tehnologii similare pentru a imbunatati experienta dvs. de navigare si functionalitatea site-ului nostru. Politica de utilizare Cookie-uri