-600x600.jpg)


-80x80.jpg)


Economisesti: 5,00 Ron
- Stock: În Stoc
Este originar din Thailanda si se foloseste foarte mult in Asia de Sud, la mai toate retetele ce contin orez. Boabele au o textura usor lipicioasa si moale dupa ce sunt fierte. Acestea sunt un pic mai scurte si mai groase decat cele ale orezului basmati.
Inainte de a gati acest orez, este recomandat sa il speli, ca sa-i inlaturi orice urma de praf. De regula, orezul jasmine se prepara prin fierbere, intr-o cantitate exacta de apa, care este absoarbita in totalitate de orez.
Atentie! Produs ambalat in fabrica unde se proceseaza soia, cereale continand gluten, telina, mustar, susan, arahide, fructe cu coaja. |
Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.
Pilaf de orez cu legume
Ingrediente:
2 cani orez
4 cani apa
apa
2 cepe
1 morcov
1 ardei
2 ciuperci
4 linguri ulei
o conserva rosii cuburi in bulion
2 linguri marar maruntit
sare
piper
Mod de preparare:
Marunteste ceapa cat mai fin, apoi separat toaca celelalte legume. Caleste ceapa pentru pilaful cu legume pentru 1-2 minute in cele 4 linguri de ulei.
Adauga legumele tocate fin si lasa-le alte 2 minute, apoi adauga apa, urmata de orezul spalat in mai multe ape. Presara putina sare, dupa gust.
Asaza capacul pe cratita si lasa pilaful cu legume sa fiarba la foc mic-mediu pentru 15-20 minute, sau pana cand apa scade.
Adauga apoi rosiile cuburi si amesteca, mai lasa apoi pilaful cu legume pentru inca 5 minute la foc mic.
Presara mararul tocat fin si serveste pilaful de orez cu legume fierbinte, alaturi de un preparat din carne sau langa o salata verde sau muraturi.
Pofta buna!