





Economisesti: 2,86 Ron
- Stock: În Stoc
Produsul este certificat BIO.
• Este o specialitate de orez nobila si valoroasa de provenienta din regiunea Camargue, Franta.
• Este un orez integral cu o coaja exterioara rosie cu gust de nuca si o textura usor elastica la mestecat.
• Detine proprietati nutritive exceptionale, fiind bogat in vitamina E si alti antioxidanti naturali.
• Este un aliment care contribuie la scaderea nivelului colesterolului datorita ingredientului activ monacolin K.
Pe langa faptul ca este foarte delicios, orezul rosu are si cateva calitati minune.
• Este un aliment cu calitati antioxidante.
• Orezul se remarca prin continutul ridicat de vitamine din grupul B.
• Detine proprietati nutritive exceptionale, fiind bogat in Vitamina E si alti antioxidanti naturali.
• Un studiu efectuat de cercetatori americani din domeniul nutritiei arata ca prin consumul unui supliment pe baza orez rosu, timp de opt saptamani, duce la scaderea nivelului trigliceridelor cu 36.5% si a colesterolului rau cu 23%.
Atentie! Produs ambalat in fabrica unde se proceseaza soia, cereale continand gluten, telina, mustar, susan, arahide, fructe cu coaja. |
Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist, nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.
Orez rosu cu legume
Ingrediente:
2 cepe rosii mici sau una mare;
1 morcov mare;
jumatate de praz, doar partea alba;
1 ardei gras rosu, daca aveti ardei kapia, cu atat mai bine;
2 rosii;
500 g fasole verde congelata sau proaspata, daca aveti.
aproximativ o cana de orez rosu.
Mod de preparare:
Se calesc legumele, in afara de fasole, taiate marunt, in apa cu ulei de masline, aproximativ 5 minute.
Atentie! Se calesc, nu prajesc, daca apa scade, mai adaugati pe parcurs.
Orezul se pune la fiert separat si se fierbe 40-45 de minute, dupa regula o parte orez-doua parti apa.
In functie de tipul de orez, e posibil sa mai fie nevoie sa adaugati apa.
Puneti orezul la fiert inainte sa incepeti sa gatiti legumele, pentru a fi gata.
Dupa cele 5 minute, adaugati si fasolea verde si acoperiti cu apa, lasandu-le sa fiarba 20 de minute.
Cu 5 minute inainte sa stingeti focul, adaugati si orezul, sare si turmeric, dupa gust.
Pofta buna!