Driedfruits
Cosul tau

Marar frunze uscat - 500 g

Marar frunze uscat - 500 g
Marar frunze uscat - 500 g
Marar frunze uscat - 500 g
Marar frunze uscat - 500 g
Marar frunze uscat - 500 g
8,70 Ron
Fără TVA: 7,98 Ron
  • Stock: În Stoc
 TRANSPORT GRATUIT in toata tara pentru comenzile de peste 150 Ron!
 CADOU surpriza la comenzile de minimum 150 Ron!

Bogat in potasiu, sodiu si sulf, mararul este un foarte bun diuretic. Amelioreazǎ anxietatea si epuizarea nervoasǎ, insomia, tulburǎrile digestive, intǎreste unghiile. Contine ulei volatil intre 2,5-4%( in frunzele de marar si in ramurile tinere si 3-6% in seminte) calciu, potasiu, fier, magneziu, vitaminele A, B si C.  Uleiul volatil de marar contine intre 40-60% carvona (un puternic antioxidant specific mararului, dafinului si chimenului), substanta cu un puternic efect anti-cancerigen. Sub formǎ de infuzie mǎrarul stimuleazǎ sistemul digestiv, semintele opresc sughitul, durerile de cap tusea, stimuleazǎ lactatia, ajutǎ la eliminarea gazelor intestinale, la diminuarea crampelelor si are actiune de antiseptic intestinal.

Folosit in ingrijirea dentitiei, aceastǎ plantǎ curǎtǎ in profunzime dintii si gingiile, reusind sǎ opreascǎ proliferarea bacteriilor responsabile de infectiile gingivale si de formarea cariilor. De asemenea, el este recomandat persoanelor care au sensibilitate dentarǎ, mestecarea frunzelor de mǎrar putand calma durerile.
Un decoct de vin alb in care se adaugǎ frunze de mǎrar poate fi folosit pentru periajul zilnic al dintilor. Pentru o respiratie proaspǎtǎ puteti folosi pentru gargarǎ un decoct din seminte de mǎrar.

Atentie! Produs ambalat in fabrica unde se proceseaza soia, cereale continand gluten, telina, mustar, susan, arahide, fructe cu coaja.

Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

Alivenci cu mărar

Ingrediente

500 g brânză de vaci,

200 g smântănă,

100 g unt,

100 g făină,

100 g mălai,

4 ouă mari,

1/2 linguriță sare,

1 legătură mărar,

smântănă pentru servit.

Mod de preparare:

Ungem o tavă cu unt - sau se pot folosi două tăvi de chec.

Separăm gălbenușurile de albușuri.

Într-un castron cernem făina.

Spălăm și tocăm mărunt mărarul.

Untul (la temperatura camerei) se freacă bine cu sarea.

Se adaugă gălbenușurile unul câte unul, amestecând bine după fiecare.

Adăugăm apoi brănza de vaci (trecută prin sită) și smântâna.

Amestecăm bine până la omogenizare.

Adăugăm făina și mălaiul și amestecăm ușor cu o lingură.

Presărăm mărarul și amestecăm ușor până s-a încorporat uniform.

Adăugăm albușurile bătute spumă și se amestecă cu o lingură ușor de sus în jos până la omogenizare.

Compoziția se pune în tavă și se dă la cuptor - preîncălzit la 180 grade C.

Se coace pentru 40-45 minute, până se rumenește frumos deasupra.

Se taie în bucăți mari și servește fierbinte cu smântână.

Poftă bună!

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie
Utilizăm cookie-uri si alte tehnologii similare pentru a imbunatati experienta dvs. de navigare si functionalitatea site-ului nostru. Politica de utilizare Cookie-uri