Driedfruits
Cosul tau

Boia ardei iute pudra - 100 g

Boia ardei iute pudra - 100 g
Boia ardei iute pudra - 100 g
Boia ardei iute pudra - 100 g
Boia ardei iute pudra - 100 g
Boia ardei iute pudra - 100 g
2,50 Ron
Fără TVA: 2,29 Ron
  • Stock: În Stoc
 TRANSPORT GRATUIT in toata tara pentru comenzile de peste 150 Ron!
 CADOU surpriza la comenzile de minimum 150 Ron!

Boiaua este un condiment de culoare rosie, obtinut din pisarea ardeiului rosu uscat. Exista sortimente de boia iute sau dulce in functie de ardeiul din care s-a produs. Aceasta este folosita in multe retete de bucatarie pentru a adauga culoare si gust preparatelor.

Ardeii folositi pentru preparea boielei au o cantitate neobisnuita de Vitamina C, fapt descoperit in 1932 de castigatorul ungur al Premiului Nobel pentru Medicina sin 1937, Albert Szent-Gyorgyi. Majoritatea continutului de vitamina C se retine in boia, avand mai multa decat sucul de lamaie. Boiaua este de asemenea, bogata in antioxidanti. Culoarea acesteia este determinata de zeaxantina carotenoida xantofila.

Atentie! Produs ambalat in fabrica unde se proceseaza soia, cereale continand gluten, telina, mustar, susan, arahide, fructe cu coaja.

Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.


Gulaș cu carne de vita

Ingrediente

1,5 kg pulpă de vită

2 kg cartofi

4 cepe mari

4 ardei grași

2 ardei iuți

4 roșii mari

50 gr untură

2 linguri boia 

1 lingură rasă chimen

2 foi dafin

Frunze pătrunjel verde

1 linguriță zahăr

Mod de preparare

Tăiaţi carnea de vită în cuburi potrivit de mari, cât o îmbucătură de bărbat.

Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o în peştişori, nu foarte subţiri.

Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i în cuburi mărişoare.Lăsaţi cartofii într-un vas cu apă să nu se înnegrească.Curăţaţi ardeii graşi şi tăiaţi-i în pătrate mari.

Procedaţi la fel cu cei mici dar pe care îi tăiaţi mai mărunt.Faceţi focul.

Încingeţi untura în ceaun şi, după ce sfârâie bine, adăugaţi carnea de vită. Amestecaţi energic câteva secunde să se rumenească bine până când carnea începe să-şi lase zeama.

Lăsaţi carnea să-şi facă de cap în amestecul ei, să prindă a se frăgezi înăbuşit.

Când toată zeama a scăzut şi carnea prinde a se prăji din nou în grăsime, adăugaţi ceapa şi ardeii şi căliţi-i cu pricepere.Când prind a se înmuia adăugaţi boiaua şi seminţele de chimen (măcinat sau întreg). Lăsaţi-le şi pe ele să se rumenească. Aveţi grijă însă să nu le ardeţi.

Turnați cu vreo doi litri şi jumătate de apă şi lăsaţi să fiarbă vreo jumătate de oră.

Când carnea e aproape fiartă, adăugaţi cartofii şi roşiile (tăiate în bucăţi generoase), cu grijă să nu vă ardeţi.

Săraţi delicat amestecul şi dacă e prea puţin lichid mai completaţi. Nu exageraţi cu apa. Ingredientele trebuie să fie acoperite la limită. Adăugaţi şi linguriţa de zahăr care trebuie să taie din acreala roşiilor.Lăsaţi gulaşul să mai fiarbă vreo jumătate de oră. Carnea trebuie să fie moale, cartofii fierţi, iar fiertura grosuţă şi gustoasă.

Completaţi cu sare şi piper. Dacă o doriţi mai groasă puteţi să legaţi fiertura cu puţină făină amestecată cu smântână sau suc de roşii. Aveţi grijă doar ca făina să fie bine înglobată în lichid înainte de a o turna în gulaş

Serviţi cu pătrunjel tocat deasupra, o felie de pită neagră, un ardei iute şi o lingură de smântână lângă. 

Poftă bună!

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie
Utilizăm cookie-uri si alte tehnologii similare pentru a imbunatati experienta dvs. de navigare si functionalitatea site-ului nostru. Politica de utilizare Cookie-uri