Driedfruits
Cosul tau

Boia ardei dulce pudra - 100 g

Boia ardei dulce pudra - 100 g
Boia ardei dulce pudra - 100 g
Boia ardei dulce pudra - 100 g
Boia ardei dulce pudra - 100 g
Boia ardei dulce pudra - 100 g
3,00 Ron
Fără TVA: 2,75 Ron
  • Stock: În Stoc
 TRANSPORT GRATUIT in toata tara pentru comenzile de peste 150 Ron!
 CADOU surpriza la comenzile de minimum 150 Ron!

Boiaua este un condiment de culoare rosie, obtinut din pisarea ardeiului rosu uscat. Exista sortimente de boia iute sau dulce in functie de ardeiul din care s-a produs. Aceasta este folosita in multe retete de bucatarie pentru a adauga culoare si gust preparatelor.

Ardeii folositi pentru preparea boielei au o cantitate neobisnuita de Vitamina C, fapt descoperit in 1932 de castigatorul ungur al Premiului Nobel pentru Medicina sin 1937, Albert Szent-Gyorgyi. Majoritatea continutului de vitamina C se retine in boia, avand mai multa decat sucul de lamaie. Boiaua este de asemenea, bogata in antioxidanti. 

Atentie! Produs ambalat in fabrica unde se proceseaza soia, cereale continand gluten, telina, mustar, susan, arahide, fructe cu coaja.

Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

Pulpe de pui cu boia de ardei

INGREDIENTE

 4 pulpe de pui

 boia de ardei dulce

 2 cepe

 2 căţei de usturoi

 4 linguri ulei

 100 g pastă de roşii

 6 roşii

 1 ardei gras verde

 1 ardei gras galben

 sare

 piper proaspăt măcinat

MOD DE PREPARARE

1. Pulpele se curăţă, se spală şi se lasă la scurs. 

Se condimentează cu sare şi boia de ardei dulce, apoi se pun la rece 30 minute. 

Între timp, ceapa se curăţă şi se spală. Usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt. 

Ardeiul gras se curăţă de seminţe şi se spală. Roşiile se spală. Se încinge cuptorul.

2. Pulpele de pui se prăjesc în ulei, apoi se scot şi se pun într-o tavă.

O ceapă se toacă mărunt şi se căleşte în uleiul rămas în tigaie. 

Se adaugă usturoiul şi se stinge cu puţină apă. Se pune pasta de roşii şi se mai lasă pe foc câteva clocote.

3. Se toarnă sosul peste pulpe şi se pun la cuptor 10 – 15 minute. 

Se condimentează cu piper proaspăt măcinat şi se mai lasă 5 minute. 

Friptura se serveşte rece, cu salată de roşii, ardei şi ceapă.

Pofta buna!

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie
Utilizăm cookie-uri si alte tehnologii similare pentru a imbunatati experienta dvs. de navigare si functionalitatea site-ului nostru. Politica de utilizare Cookie-uri