Driedfruits
Cosul tau

Tarate ovaz - 200 g

Tarate ovaz - 200 g
Tarate ovaz - 200 g
-18 %
Tarate ovaz - 200 g
Tarate ovaz - 200 g
Tarate ovaz - 200 g
2,70 Ron
3,30 Ron

Economisesti: 0,60 Ron

Fără TVA: 2,48 Ron
  • Stock: În Stoc
 TRANSPORT GRATUIT in toata tara pentru comenzile de peste 150 Ron!
 CADOU surpriza la comenzile de minimum 150 Ron!

Ovazul fiind una din cerealele care contribuie in mod ideal la reducerea concentratiei de grasimi din sange si, prin aceasta, ajuta la scaderea in  greutate. Fibrele au capacitatea de absorbi grasimile si zaharurile alimentare de la nivelul tubului digestiv. Datorita faptului ca organismul uman nu poate digera fibre, acestea sunt eliminate si, odata cu ele, si grasimile si zaharurile in exces, dar si o mare parte din toxinele rezultate din procesul de digestie.

Taratele de ovaz au capacitatea de a preveni si combate efectele unor suferinte metabolice. In diabet, taratele de ovaz regleaza concentratia de zahar din sange, reduc necesarul de insulina si au un efect favorabil asupra metabolismului, in general.

Taratele de ovaz reduc concentratia de colesterol din sange, astfel ca sunt recomandate atat persoanelor care au probleme in a mentine la nivel normal aceasta constanta a sangelui, dar si celor care sufera de boli cardiovasculare, arteroscleroza si hipertensiune arteriala.

Atentie! Produs ambalat in fabrica unde se proceseaza soia, cereale continand gluten, telina, mustar, susan, arahide, fructe cu coaja.

Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

Painici integrale cu tarate

Ingrediente:

½ cana tarate de grau

½ cana tarate de ovaz

2 cani faina integrala de grau

2/3 cana mix 4 seminte

3 linguri ulei vegetal

3-4 g drojdie uscata

sare

apa

Mod de preparare:

Intr-un bol incapator, adauga faina, sarea si taratele de grau si de ovaz si fa o gaura in mijloc, in care pui drojdia uscata.

Toarna deasupra uleiul vegetal si apa calduta cat este nevoie pana se obtine o coca potrivit de tare, elastica, usor umeda, pe care trebuie sa o framanti circa un sfert de ora.

Spre sfarsit adauga ½ de cana de mix 4 seminte, care se integreaza cat mai bine in aluat.

Lasa la crescut aluatul de paine cu tarate circa o jumatate de ora, intr-un castron acoperit cu un servet de bucatarie curat, la un loc caldut, pana cand isi dubleaza volumul.

Preincalzeste cuptorul la 200o C; pune pe raftul cel mai de jos o tava goala (si las-o la incins).

Modeleaza painici sau chifle, unge-le cu apa (folosind o pensula de silicon), se presara deasupra restul de seminte si da-le la cuptor, pe o tava tapetata cu hartie de copt, pentru 30 de minute sau pana devin aurii in partea superioara; asaza tava deasupra tavii goale.

Toarna in tava goala (si incinsa) apa rece, pentru a crea abur in timpul coacerii si a obtine painici de casa crescute frumos, cu o coaja crocanta.

Pofta buna!

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie
Utilizăm cookie-uri si alte tehnologii similare pentru a imbunatati experienta dvs. de navigare si functionalitatea site-ului nostru. Politica de utilizare Cookie-uri