Driedfruits
Cosul tau

Tarate grau spelt BIO - 500 g

Tarate grau spelt BIO - 500 g
Tarate grau spelt BIO - 500 g
Certificat BIO
Tarate grau spelt BIO - 500 g
Tarate grau spelt BIO - 500 g
Tarate grau spelt BIO - 500 g
3,00 Ron
Fără TVA: 2,86 Ron
  • Stock: În Stoc
 TRANSPORT GRATUIT in toata tara pentru comenzile de peste 150 Ron!
 CADOU surpriza la comenzile de minimum 150 Ron!

Produsul este certificat BIO.

Datorita bogatiei în substanţe active, cu valoare terapeutica ridicata, taratele de grau însumează toate calităţile unui medicament natural.

Tărâţele de grâu sunt un fortifiant natural, care ajută la îmbunătăţirea digestiei şi revigorează organismul prin aportul de substanţe nutritive, fără contraindicaţii sau efecte secundare.

Se obtin din coaja boabelor si sunt un produs secundar in obtinerea fainii de grau.

Taratele sunt o sursa excelenta de fibre daca sunt consumate intern.

Pot fi folosite si extern, pentru ten, in diverse retete de masti.

Se pot adauga in aluatul de paine, la cerealele de la micul dejun, in biscuiti, in prajituri.

* Zeama de tarate este o bautura minune, bogata in baze, recomandata in special in starile de convalescenta si in prevenirea bolilor reumatismale (macerat la rece din 8 linguri tarate si un litru apa, lasat peste noapte, se strecoara si se consuma pe parcursul zilei).

* Cataplasme caldute cu tarate de grau spelta se pun pe abdomen in caz de fibrom uterin, in saculeti sau in apa de baie pentru reumatism.

* Pentru prevenirea matretii si a caderii parului se face un macerat (150 gr tarate la 500 ml apa) si apoi se pune in apa cu care se spala parul (o treime macerat la 1 litru apa).

Atentie! Produs ambalat in fabrica unde se proceseaza soia, cereale continand gluten, telina, mustar, susan, arahide, fructe cu coaja.

Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

 

Painici integrale cu tarate

Ingrediente:

½ cana tarate de grau

½ cana tarate de ovaz

2 cani faina integrala de grau

2/3 cana mix 4 seminte

3 linguri ulei vegetal

3-4 g drojdie uscata

sare

apa

Mod de preparare:

Intr-un bol incapator, adauga faina, sarea si taratele de grau si de ovaz si fa o gaura in mijloc, in care pui drojdia uscata.

Toarna deasupra uleiul vegetal si apa calduta cat este nevoie pana se obtine o coca potrivit de tare, elastica, usor umeda, pe care trebuie sa o framanti circa un sfert de ora.

Spre sfarsit adauga ½ de cana de mix 4 seminte, care se integreaza cat mai bine in aluat.

Lasa la crescut aluatul de paine cu tarate circa o jumatate de ora, intr-un castron acoperit cu un servet de bucatarie curat, la un loc caldut, pana cand isi dubleaza volumul.

Preincalzeste cuptorul la 200o C; pune pe raftul cel mai de jos o tava goala (si las-o la incins).

Modeleaza painici sau chifle, unge-le cu apa (folosind o pensula de silicon), se presara deasupra restul de seminte si da-le la cuptor, pe o tava tapetata cu hartie de copt, pentru 30 de minute sau pana devin aurii in partea superioara; asaza tava deasupra tavii goale.

Toarna in tava goala (si incinsa) apa rece, pentru a crea abur in timpul coacerii si a obtine painici de casa crescute frumos, cu o coaja crocanta.

Pofta buna!

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie
Utilizăm cookie-uri si alte tehnologii similare pentru a imbunatati experienta dvs. de navigare si functionalitatea site-ului nostru. Politica de utilizare Cookie-uri