Driedfruits
Cosul tau

Linte verde - 1 kg

Linte verde - 1 kg
Linte verde - 1 kg
Linte verde - 1 kg
Linte verde - 1 kg
 TRANSPORT GRATUIT in toata tara pentru comenzile de peste 150 Ron!
 CADOU surpriza la comenzile de minimum 150 Ron!

Lintea este foarte bogata in molibden, un metal care face parte din structura unor enzime folositoare organismului uman. Atat de bogata in molibden este lintea incat 100 de grame reprezinta tot necesarul zilnic al organismului pentru acest metal. Molibdenul arde grasimile sanguine, ajuta la formarea hemoglobinei sau imbunatateste metabolismul celular.

Dupa molibden, cea mai mare concentratie in linte este reprezentata de acidul folic si de fibre, doua elemente absolut vitale. Alti nutrienti importanti din alcatuirea unei boabe de linte sunt manganul, fierul, fosforul, proteinele, cuprul, potasiul, vitamina B1.

Folatul continut de linte, ajuta la reducerea nivelurilor de homo-cisteina, un aminoacid asociat bolilor de inima.

Beneficii:

  • Ajuta la scaderea colesterolului si controleaza nivelul zaharului din sange;
  • Previne aparitia afectiunilor inimii;
  • Sporeste nivelul de energie al organismului si creste rezistenta fizica la efort;
  • Este recomandata in tratamentul post-operatoriu (starile de convalescenta);
  • Este recomandata mamelor care alapteaza.
Atentie! Produs ambalat in fabrica unde se proceseaza soia, cereale continand gluten, telina, mustar, susan, arahide, fructe cu coaja.


    Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

    Dal cu legume

    Ingrediente:

    1 cana linte

    1 litru apa

    1 ceapa (sau praz)

    1 morcov dat prin razatoare

    1 ardei rosu iute

    1 bucata ghimbir

    ½ lingurita curcuma

    1 lingurita seminte de fenicul

    1 lingurita coriandru macinat

    1 legatura de marar 

    sare

    cateva linguri de ulei de masline

    Mod de preparare:

    Lintea se spala bine si se pune 15 minute la fiert, impreuna cu morcovul, ardeiul iute, sarea si curcuma. 

    Ceapa si restul condimentelor se prajesc usor  in cateva linguri de ulei, dupa care se vor adauga in vasul in care a fiert lintea si se va lasa totul pe foc, sa fiarba, inca 3-4 minute. 

    La final, inainte de a opri focul, se adauga mararul tocat. 

     Preparatul poate fi consumat 10 minute mai tarziu, dupa ce a stat acoperit cu un capac.

    Pofta buna!

    Spune-ţi opinia

    Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie
    Utilizăm cookie-uri si alte tehnologii similare pentru a imbunatati experienta dvs. de navigare si functionalitatea site-ului nostru. Politica de utilizare Cookie-uri