Driedfruits
Cosul tau

Fasole rosie BIO - 500 g

Fasole rosie BIO - 500 g
Fasole rosie BIO - 500 g
Certificat BIO
Fasole rosie BIO - 500 g
Fasole rosie BIO - 500 g
Fasole rosie BIO - 500 g
9,70 Ron
Fără TVA: 9,24 Ron
  • Stock: În Stoc
 TRANSPORT GRATUIT in toata tara pentru comenzile de peste 150 Ron!
 CADOU surpriza la comenzile de minimum 150 Ron!

Produs certificat BIO.

 

in limba engleza este denumita „kidney“ dupa forma boabelor, asemanatoare rinichilor. Lungimea boabelor nu depaseste 1,5 cm. Pentru fierberea boabelor sunt valabile aceleasi metode ca la fasolea alba: dupa o rehidratare de cel putin 4 ore, fasolea rosie se fierbe.
in meniurile mexicane, fasolea rosie apare ca ingredient de baza atat in preparatele calde, cat si in cele reci: supe, garnituri pentru fripturi, salate cu sos vinegreta. Cea mai simpla reteta de salata combina fasolea rosie din conserva cu usturoi si piper. O alta reteta degustata adesea pe teritoriul Mexicului include boabe marinate de fasole rosie, naut, ceapa si boabe de piper alb si verde, stropite cu otet si ulei.
Fasolea rosie face parte si din gastronomia din nordul Indiei.

Atentie! Produs ambalat in fabrica unde se proceseaza soia, cereale continand gluten, telina, mustar, susan, arahide, fructe cu coaja.
Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

 

Mâncărică de fasole roşie

Ingrediente

300 g de fasole boabe roşie

1 ceapă mare

1 morcov

1 ardei gras

1 căţel de usturoi

200 ml sos de roşii sau roşii cuburi din conservă

50 ml de ulei

un vârf de linguriţă de boia de ardei iute

1 frunză de dafin

sare piper - după gust

Mod de preparare

Fasolea se alege, se îndepărtează impurităţile şi se spală în mai multe ape.

Se pune fasolea la fiert în apă cât să o depăşească cam cu 2 degete. Se lasă să fiarbă 4-5 minute după ce dă în clocot, apoi se aruncă apa şi se înlocuieşte cu aceeaşi cantitate de apă clocotită în care am pus un praf de sare. 

Pasul acesta este necesar pentru a îndepărta efectele nedorite pe care de obicei le are fasolea.

Aprindem cuptorul la 180 de grade.

Tocăm ceapa, morcovul şi ardeiul gras şi le călim câteva minute, până încep să se înmoaie, într-o crăticioară cu ulei încins.

Când fasolea este fiartă, o scurgem bine de apă şi o turnăm peste legumele călite, împreună cu jumătate de pahar (cam 100 ml) din apa în care a fiert fasolea. Dacă vreţi o mâncărică mai zemoasă, puneţi mai multă apă. Nouă ne place mai scăzută.

Adăugăm usturoiul mărunţit, sucul de roşii, boiaua şi frunza de dafin. Potrivim gustul de sare şi piper. Amestecăm şi dăm cratiţa la cuptor pentru 30 de minute, timp în care sosul a scăzut, iar aromele s-au combinat delicios.

Pofta buna!

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie
Utilizăm cookie-uri si alte tehnologii similare pentru a imbunatati experienta dvs. de navigare si functionalitatea site-ului nostru. Politica de utilizare Cookie-uri