Driedfruits
Cosul tau

Fasole Mung BIO - 500 g

Fasole Mung BIO - 500 g
Fasole Mung BIO - 500 g
Certificat BIO
Fasole Mung BIO - 500 g
Fasole Mung BIO - 500 g
Fasole Mung BIO - 500 g
8,90 Ron
Fără TVA: 8,48 Ron
  • Stock: În Stoc
 TRANSPORT GRATUIT in toata tara pentru comenzile de peste 150 Ron!
 CADOU surpriza la comenzile de minimum 150 Ron!

Produs certificat BIO.

 

Fasolea Mung , un soi de leguminoasa mica si verde din aceeasi familie cu mazarea si lintea, este o sursa bogata de proteine, fibre, antioxidanti si fitonutrienti. Desi in cele mai multe parti ale lumii este mai putin populara decat alte varietati de leguminoase, cum ar fi nautul sau fasolea neagra, fasolea mung are multe beneficii pentru sanatate!

  • Fasolea mung are un continut ridicat de nutrienti printre care: mangan, potasiu, magneziu, folat, cupru, zinc si diverse vitamine B.
  • Constituie un aliment consistent, fiind bogat in proteine, amidon rezistent si fibre alimentare.
  • Fasolea mung se poate gasi sub forma de pudra uscata, boabe, despicata, taitei din fasole si sub forma de boabe incoltite (ca cele folosite de regula in sendvisuri si salate).
  • Boabele lor uscate pot fi consumate crude, gatite (intregi sau despicate), fermentate, sau macinate sub forma de faina.

Datorita densitatii sale nutritive ridicate, fasolea mung este considerata utila in protejarea contra unor boli cronice, asociate cu varsta, printre care boala de inima, diabetul, cancerul si obezitatea​

Atentie! Produs ambalat in fabrica unde se proceseaza soia, cereale continand gluten, telina, mustar, susan, arahide, fructe cu coaja.


Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

 

Humus de fasole mung

Ingrediente

220 gr fasole mung pusa in apa rece peste nopate

sare neiodata dupa gust

piper negru proaspat macinat dupa gust

4 linguri ulei masline extravirgin

zeama de la o jumatate de lamaie 

4 linguri pasta susan/tahini

2 catei usturoi

10-12 linguri de apa in care a fiert fasolea 

Mod de preparare

Am lasat peste noapte fasolea la inmuiat.

Dimineata am aruncat apa si am clatit fasolea cu cu apa rece.

Am pus apa cu sare la fiert iar cand a dat apa in clocot am pus fasolea.

Am lasat-o sa fiarba aproximatix 15-20 minute. Cand este fiarta, boabele sunt moi.

Am scurs fasolea, pastrand un pahar din apa in care a fiert.

Am transferat fasolea fiarta intr-un castron, am pus sare, piper, ulei de masline, zeama de lamaie, tahini, usturoi si am pasat totul cu blenderul vertical.

De obicei pun si cateva linguri din apa in care a fiert fasolea deoarece compozitia este prea vartoasa pentru gustul meu.

Pofta buna!

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie
Utilizăm cookie-uri si alte tehnologii similare pentru a imbunatati experienta dvs. de navigare si functionalitatea site-ului nostru. Politica de utilizare Cookie-uri