Driedfruits
Cosul tau

Quinoa alba BIO - 500 g

Quinoa alba BIO - 500 g
Quinoa alba BIO - 500 g
Certificat BIO
Quinoa alba BIO - 500 g
Quinoa alba BIO - 500 g
Quinoa alba BIO - 500 g
13,60 Ron
Fără TVA: 12,95 Ron
  • Stock: În Stoc
 TRANSPORT GRATUIT in toata tara pentru comenzile de peste 150 Ron!
 CADOU surpriza la comenzile de minimum 150 Ron!

Produs certificat BIO.

Quinoa (care se pronunta chinoa) este o cereala originara din America de Sud, intalnita tot mai des si care contine toti aminoacizii esentiali

In consecinta, este o proteina completa, dar este mai usor de digerat decat proteina din carne si are un continut infinit mai scazut de grasime decat cele mai multe tipuri de carne.Cu gust delicat si valori nutritionale deosebite, contine cei 8 aminoacizi esentiali si este o sursa de Ca, K, Zn, Fe, Mg si vitamine din complexul B. Inlocuieste orezul in preparate ca: pilaf, garnituri, umpluturi sau deserturi Isi mareste volumul de 4 ori.
Considerat aliment de baza in civilizatia incasa, astazi se cunosc peste 1800 de varietati de quinoa.

Desi face parte din familia cerealelor, este de fapt o pseudo cereala intrucat se situeaza la interferenta dintre cereale si ierburi.

Denumita si “cereala care bate carnea” datorita nivelului proteic care il depaseste pe cel al multor tipuri de carne, aceasta proteina vegetala are exceptionalul merit ca nu produce colesterol sau rigidizarea arterelor.

Proprietatile semintelor comestibile de quinoa reduc cantitatea de grasimi din sange si previn formarea placilor de aterom, reducand riscul de atac de cord.

Contine de asemenea fibre si aproape toti aminoacizii esentiali cunoscuti, care se gasesc extrem de rar in proteina vegetala.

Magneziu: acest mineral valoros poate micsora nivelurile de oxalati nocivi, o componenta majora a multor pietre la rinichi.

Quinoa este deosebit de bogata in saponine, care pot ajuta prevenirea cancerului si a bolilor de inima.

Atentie! Produs ambalat in fabrica unde se proceseaza soia, cereale continand gluten, telina, mustar, susan, arahide, fructe cu coaja.

Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

 

Pilaf de quinoa cu legume

Ingrediente:

250 gr quinoa alba

3 linguri ulei

70 gr ceapa tocata (cantitate neta-deja curatata)

50 gr morcov ras (cantitate neta-deja curatat)

75 gr ardei capia rosu (cantitate neta-deja curatat)

75 gr ardei galben (cantitate neta-deja curatat)

200 gr vinete tocate (cantitate neta-deja curatata)

sare

piper negru

¼ lingurita curcuma pudra

¼ lingurita coriandru pudra

¼ lingurita chimion pudra

¼ lingurita garam masala

¼ lingurita boia dulce

1 legatura patrunjel tocat

Mod de preparare:

Am pus quinoa intr-o sita si am clatit bine cu apa rece.

Am pus apa cu sare la fiert iar cand a dat apa in clocot am adaugat quinoa.

Am lasat quinoa sa fiarba aproximativ 12 minute iar apoi am scurs apa.

Intr-un wok de ceramica am pus ulei, am adaugat ceapa, am pus capacul si am lasat la inabusit 2 minute.

Am adaugat vinetele curatate si taiate cuburi , am acoperit wok-ul cu capacul si le-am lasat pana cand s-au inmuiat, aproximativ 5 minute.

Dupa ce vinetele s-au patruns, am adaugat morcovul ras, ardeiul rosu si galben tocat, sare, piper, am amestecat totul si le-am lasat inca 3-4 minute pana cand s-au patruns putin legumele; nu foarte mult pentru ca le-am vrut "al dente".

Am adaugat curcuma pudra, coriandru pudra, chimion pudra, garam masala, boia dulce si am mai lasat 1 minut pentru a se combina aromele.

Am pus si quinoa si am amestecat totul.

La final am presarat patrunjelul tocat.

Daca va place mai picant, mariti cantitatea de condimente.

Pofta buna!

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie
Utilizăm cookie-uri si alte tehnologii similare pentru a imbunatati experienta dvs. de navigare si functionalitatea site-ului nostru. Politica de utilizare Cookie-uri