Driedfruits
Cosul tau

Mozaic quinoa BIO - 500 g

Mozaic quinoa BIO - 500 g
Mozaic quinoa BIO - 500 g
Certificat BIO
Mozaic quinoa BIO - 500 g
Mozaic quinoa BIO - 500 g
Mozaic quinoa BIO - 500 g
14,70 Ron
Fără TVA: 14,00 Ron
  • Stock: În Stoc
 TRANSPORT GRATUIT in toata tara pentru comenzile de peste 150 Ron!
 CADOU surpriza la comenzile de minimum 150 Ron!

Produsul este certificat bio.

Ingrediente: quinoa alba bio, quinoa rosie bio, quinoa neagra bio.

Quinoa (care se pronunta chinoa) este o cereala originara din America de Sud, intalnita tot mai des si care contine toti aminoacizii esentiali

In consecinta, este o proteina completa, dar este mai usor de digerat decat proteina din carne si are un continut infinit mai scazut de grasime decat cele mai multe tipuri de carne.Cu gust delicat si valori nutritionale deosebite, contine cei 8 aminoacizi esentiali si este o sursa de Ca, K, Zn, Fe, Mg si vitamine din complexul B. Inlocuieste orezul in preparate ca: pilaf, garnituri, umpluturi sau deserturi Isi mareste volumul de 4 ori.
Considerat aliment de baza in civilizatia incasa, astazi se cunosc peste 1800 de varietati de quinoa.

Desi face parte din familia cerealelor, este de fapt o pseudo cereala intrucat se situeaza la interferenta dintre cereale si ierburi.

Denumita si “cereala care bate carnea” datorita nivelului proteic care il depaseste pe cel al multor tipuri de carne, aceasta proteina vegetala are exceptionalul merit ca nu produce colesterol sau rigidizarea arterelor.

Proprietatile semintelor comestibile de quinoa reduc cantitatea de grasimi din sange si previn formarea placilor de aterom, reducand riscul de atac de cord.

Contine de asemenea fibre si aproape toti aminoacizii esentiali cunoscuti, care se gasesc extrem de rar in proteina vegetala.

Magneziu: acest mineral valoros poate micsora nivelurile de oxalati nocivi, o componenta majora a multor pietre la rinichi.

Quinoa este deosebit de bogata in saponine, care pot ajuta prevenirea cancerului si a bolilor de inima.

Atentie! Produs ambalat in fabrica unde se proceseaza soia, cereale continand gluten, telina, mustar, susan, arahide, fructe cu coaja.

Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

 

Chiftelute de quinoa cu porumb dulce si verdeturi

Ingrediente:

1 cana de quinoa

1 ceapa, maruntita

1 conserva de porumb dulce

o legatura patrunjel, maruntit - atat frunzele cat si cozile

2 Linguri in macinat + 3 Linguri apa (sau un ou mare, batut)

4 Linguri fulgi de drojdie inactiva

pesmet (cu sau fara gluten)

sare si piper, dupa gust

Mod de preparare:

Amesteca inul macinat cu apa si lasa-le intr-un bol mic pana se ingroasa - aprox. 5 minute. In cazul in care folosesti un ou, treci peste acest pas.

Fierbe quinoa conform instructiunilor de pe ambalaj – vreo 10 minute. Se scurge si se lasa un pic la racit.

Intr-un bol mai maricel, amesteca toate ingredientele, inclusiv quinoa si inul (sau oul batut). Amestecul poate parea un pic cam lichid. Adauga pesmet pana cand devine usor pastos. Ideal e sa lasi amestecul la frigider cateva minute inainte de prajire, astfel incat sa capete consistenta ideala (pesmetul incepe sa absoarba din lichid).

Sfat: Adauga pesmet putin cate putin. Incepe prin a adauga 3 linguri si asteapta putin sa absoarba lichidu.

Se unge o tigaie cu ulei. Luati aprox. o lingura din amestec si puneti-o in tigaia incinsa. Se apasa un pic cat sa ia forma de chifteluta si se prajeste 2 minute pe fiecare parte.

Pofta buna!

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie
Utilizăm cookie-uri si alte tehnologii similare pentru a imbunatati experienta dvs. de navigare si functionalitatea site-ului nostru. Politica de utilizare Cookie-uri